Norges beste bokser gjennom tidene er død

Steffen Tangstad sovnet inn i går kveld.

Publisert Sist oppdatert

Norges beste bokser noensinne, Steffen Tangstad, er død, 65 år gammel. I sin proffkarriere hadde han 24 seire, 2 tap, 2 uavgjort og 14 knockouts.

Tangstad vant tittelen  EBU Heavyweight før han la opp i 1986. Han er den eneste nordmann som har bokset VM-tittelkamp i tungvekt.  6. september 1986 møtte han Michael Spinks til kamp om IBF-tittelen i Las Vegas´Las Vegas hvor han tapte på teknisk knockout i 3 runde.

2006 deltok Tangstad i underholdningsserien Skal vi Danse på TV2.  I 2008 var han foredragsholder med motivasjonsforedraget «Tangstad vs. Tangstad», om kampen mot seg selv og om drømmen om å bli verdensmester. 

I oktober 2018 ble det kjent at Tangstad var rammet av nervesykdommen polynevropati.[5] I mars 2019 ble han innlagt på sykehus for å få amputert det venstre benet fra kneet og ned.

Han etterlater seg sønnene Truls og Otto.

«Vår pappa Steffen sovnet stille inn i går kveld med Otto og meg ved sengen etter lang tid med sykdom. Det er vondt og trist. Men han sovnet inn fredfullt og uten smerter», skriver sønnen Truls på vegne av brødrene til VG.

Powered by Labrador CMS