Hva heter hunden din?

Her er de mest populære hundenavnene i 2022

Har hunden din et populært navn? Her er de mest populære i en statistikk utarbeidet av Agria Dyreforsikring.

De mest populære navnene til tisper er Luna, Bella og Molly, mens til hannhunder er det Milo, Leo og Balder.

Trenger du hjelp til å velge navn til din fremtidige hund? Ønsker du å styre unna de mest populære navnene? Eller kanskje du bare vil sjekke om navnet til hunden din trender nå?

Uansett hva tilfellet er for akkurat deg, så er det ingen tvil om at det å finne det rette hundenavnet er en viktig oppgave. Dette er jo tross alt et navn vi dyreeiere tenker på og sier mange ganger hver dag.

– Når vi sammenligner navnekåringen med Sverige og Danmark, så er det ett navn alle tre landene er enige om at fortjener en plass på pallen. Nemlig det flotte navnet Luna. Dette gjelder ikke bare for hundene. Navnet Luna ligger også på topp tre-listen for kattenavn i Skandinavia, sier Marianne Broholm Einarsen, administrerende direktør i Agria Dyreforsikring.

Mange av navnene går igjen fra fjorårets liste. De navnene som har rykket opp på popularitetsskalaen i år er Lotta, Milli, Vega, Simba og Alfred.

Topp 20 navn på tisper i Norge:

 1. Luna
 2. Bella
 3. Molly
 4. Saga
 5. Mira
 6. Frøya
 7. Wilma
 8. Kira
 9. Lykke
 10. Nala
 11. Nova
 12. Millie
 13. Ellie
 14. Lotta
 15. Ronja
 16. Ella
 17. Zelda
 18. Milli
 19. Vega
 20. Alma

Topp 20 navn på hannhunder i Norge:

 1. Milo
 2. Leo
 3. Balder
 4. Louie
 5. Max
 6. Odin
 7. Teddy
 8. Felix
 9. Theo
 10. Loke
 11. Kompis
 12. Enzo
 13. Charlie
 14. Storm
 15. Balto
 16. Mio
 17. Simba
 18. Alfred
 19. Birk
 20. Aiko

Agria Dyreforsikring er Norges eneste forsikringsselskap kun for dyr. I mange år på rad har de samlet inn og kåret de mest populære hunde-, katte- og hestenavnene. Når noen kjøper forsikring til sitt dyr registreres det navnet som eieren bruker til daglig, i tillegg til ev. stamtavlenavn. Det er de daglige navnene som er med i kåringen. Listen baserer seg på alle hunder født i 2022, som er forsikret i Agria Dyreforsikringer per desember 2022. Både rasehunder og blandingshunder er med.

Powered by Labrador CMS