SE bildene:

Se på dette bildet: Jakob Ingebrigtsen med full kontroll over målstreken i en semifinale i et VM på 1500 meter. Han er storfavoritt til gullet på distasen.

Jakob og Narve til VM finale etter jubelshow på målstreken

Bildene forteller alt

Publisert Sist oppdatert

Narve Gilje Nordås og Jakob Ingebrigtsen møtes onsdag kveld i finalen på 1500 meter. Det er mer på spill enn kun plassering og resultat. Se på dette bildet av Jakob signert vår fotograf, Julia Helena Berg-Evensen. Fullstendig kontroll i spurten og ber publikum om mer jubel. Det er overlegent - og på grensen til morsomt arrogant.

-Jeg hadde to valg. Det ene var å gå rundt - eller ligge inne ved lista og vente på de åpningen som kom for på den måten å løpe kortest mulig vei. Jeg visste at jeg hadde mye å gi i spurten. Her hadde jeg full kontroll, sa Jakob etter løpet. Han vant sin semifinale på 3.34.98 etter en slakk åpning de første 600 meterne. De første seks i hver semifinale kom til finalen.,

Narve Gilje Nordås,(3.32.81/nr 5 og finaleklar)), løp i den første semifinalen. Han fikk en liten dytt i inngangen til siste sving, men hadde grei kontroll på spurten og jublet over mål da han skjønte at finaleplassen var klar. Og blikket han sendte opp på tribunen, som vår fotograf foreviget, fortalt hvem han jublet til.

Ekstremt glad for finaleplass på 1500 meter. Narve Gilje Nordås jubler over målstreken.

-Jeg har vært ekstremt nervøs i dag. men likevel klar for denne semifinalen. Etter fiskoen i sist VM, er dette en deilig følelse. Og i finalen kan alt skje, sa Narve etter løpet.

Han trenes av Gjert ingebrigtsen som tidligere trent sin sønn, Jakob. En familieuovernsbestemmelse endte i konflikt og sønner og far snakker ikke lenger sammen. Narve fortsatte treningen under Gjert og har hatt en enorm fremgang. Det kan synes som om det har blitt en isfront mellom Narve og Jakob. Nettopp derfor er det mer som står på spill i denne finalen enn kampen om gullet.

1500 meter finale for menn går onsdag kveld. Dagen etter skal begge løpe forsøk på 5000 meter.