Pass på hundens poter om vinteren

Snø, slaps og salt kan forårsake smertefulle sprekker i hundens tredeputer. Derfor er det viktig å passe ekstra godt på potene på vinterstid. Her er noen tips!

Vinteren kan være tøff for ømfintlige labber. Hard skare på snøen, is og frossen bakke kan slite på de vanligvis myke tredeputene. Bor du et sted der det saltes, kan dette lage sprekker i potene som blir irriterte og vonde. Men, det er heldigvis mye man kan gjøre for å forebygge, og du kan forhindre større problemer om du oppdager det i tide. Vi anbefaler en daglig sjekk av poter og tredeputer.

Forebyggende potebeskyttelse

Velstelte poter har bedre forutsetning for å stå i mot vær og vind. Har du en hund med mye pels mellom tærne, bør du rense opp med jevne mellomrom. Da tørker potene raskere når hunden kommer inn, og den slipper å få isklumper mellom tærne. Sørg også for å stelle klørne jevnlig, for lange klør kan sette seg fast og belaste potene feil.

Smør med potesalve

Om hunden har tørre poter, kan du smøre inn tredeputene med en fet salve for å forebygge problemet med sprekker. Det finnes også egne potesalver som selges i mange dyrebutikker. Husk å smøre inn potene i god tid før du skal ut, så salven rekker å trekke godt inn mens potene fortsatt er tørre innendørs. Hold et øye med hunden eller avled den med godbiter når du har smurt inn potene så du ikke risikerer at den slikker av seg alt.

Veisalt tørker ut

Går du på saltede veier er lurt å skylle og tørke potene etter turen. Veisaltet tørker nemlig ut tredeputene om det blir liggende. Kommer saltet inn i sprekker i potene kan det svi og gjøre vondt for hunden. Blir hunden brått halt på en tur, kan det være salt som har kommet inn i sår.

Har du en hund som sliter mye med tørre poter og sprekker, eller som får kuldekramper når temperaturen faller, kan potesokker være en idé. Det finnes både enkle plastmodeller, og litt mer robuste modeller som også holder potene varme.

Tekst Agria.no

Powered by Labrador CMS