NJFF ber jegerne være oppmerksomme under jakta hvis de finner dyrekadavre og rapportere de inn.
NJFF ber jegerne være oppmerksomme under jakta hvis de finner dyrekadavre og rapportere de inn.

Ber jegerne være oppmerksomme

Publisert Sist oppdatert

NJFF ber jegerne være oppmerksomme nå som vi går inn i en ny jaktsesong. De ber om at mistenkelige dyrekadavre rapporteres inn.

Fugleinfluensaen sprer seg langs kysten. Det er behov for en økt overvåking, og nå ber Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) sine medlemmer om å følge med. - Vi er førstelinjen ute i naturen, og kan raskt rapportere mistenkelige funn av syke eller døde fugler og dyr, sier Olav Greivstad i NJFF.

Olav Greivstad, NJFF.
Olav Greivstad, NJFF.

Denne sommeren har det blitt påvist fugleinfluensa hos et stort antall villfugler langs hele kysten. Nå er viruset også for første gang i Norge funnet hos to rødrever. Det skriver Mattilsynet i en pressemelding.

Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) oppfordrer nå alle jegere, jakthundeeiere og andre friluftsfolk om å holde et særlig øye på situasjonen, og å melde fra alle mistenkelige funn av døde eller syke fugler og dyr til Mattilsynet.

- Nå er det viktig at vi alle bidrar til å få oversikt over spredningen. Vi som er jegere og hundeeiere er særlig viktige i denne sammenhengen, sier Olav Greivstad, jakthund- og viltkonsulent i NJFF.

- Vi ferdes mye i terrenget, ofte også på tvers av stiene. Våre hunder vil kunne finne syke og døde individer, både fugler og pattedyr. Vi oppfordrer alle jegere og hundeeiere om å være særskilt oppmerksomme og melde fra om man observerer syke eller døde fugler og pattedyr.

Greivstad understreker viktigheten av å la syke og døde fugler ligge i fred, da de kan utgjøre en potensiell smittefare for hunden.

Jegerne kan varsler Mattilsynet ved å sende e-post til postmottak@mattilsynet.no

NJFF organiserer mange av landets jegere og fiskere. Organisasjonen har 116.000 medlemmer, spredd på 560 lokalforeninger over hele landet. Det betyr at mange frivillige kan bidra i en overvåking av situasjonen, og bidra med verdifulle observasjoner til Mattilsynet, som er ansvarlig myndighet i dette tilfellet.

Powered by Labrador CMS