Lyn ødelegger for millioner hvert eneste år.
Lyn ødelegger for millioner hvert eneste år.

Dette gjør du hvis det lyner og tordner

Publisert Sist oppdatert

Ikke alle vet hva de skal gjøre med hjemmets installasjoner når det lyner og tordner. Faktum er at lynnedslag koster oss mange titalls millioner kroner hvert år. Dette gjør du for å forhindre store ødeleggelser. Stikkord: Alt som er koblet til en stikk-kontakt kan ødelegges.

Er du forberedt på lyn og torden?

I fjor måtte forsikringsselskapene ut med over 88 millioner kroner i erstatning etter lynnedslag. 53 av disse millionene gikk til skader på hus, hytter og innbo. August er normalt måneden med flest lynskader.

Tross skadestatistikken er det kun 3 av 10 nordmenn som beskytter tingene sine når det lyner, og kun 1 av 10 som har overspenningsvern, ifølge Frende Forsikring.

Brannekspert Øystein Øren i Frende Forsikring forteller at lynet kan finne vei til alt som er koblet til en stikkontakt. Så hvis du ikke har overspenningsvern, bør du trekke ut støpsler fra stikkontaktene på ulike elektriske anlegg som TV, radio, PC, ruter, musikkanlegg, hvitevarer og mobiltelefoner på lading når det lyner. Fryser og kjøleskap kan også bli ødelagt, men husk å ikke koble ut disse.

Powered by Labrador CMS