Gode råd:

Dette gjør du når du slår leir i skog og mark

Publisert

Nå kommer varmen og bakken er snart bar i de fleste steder i landet vårt. Storslått natur tas i bruk i enda større grad og folk skal ut i skog og mark for å sove ute. Her er noe. råd hvis du skal slå leir samt overnatte ute.

Å slå leir i skog og mark kan være en flott måte å komme seg ut i naturen og nyte frisk luft og vakre omgivelser. Her er noen tips for å gjøre turen til en vellykket opplevelse:

1. Velg et egnet sted å slå leir. Finn et flatt område som er beskyttet mot vind og regn, og som er minst 60 meter fra vannkilder og dyretråkk. Sørg også for at du har tillatelse til å campe på stedet.

2. Ha riktig utstyr. Du trenger en solid teltduk, sovepose, liggeunderlag, mat, vann, fyrstikker eller lighter, og eventuelt en ovn eller primus for matlaging.

3. Hold deg varm og tørr. Sørg for å kle deg etter været, og ha alltid med ekstra klær og regntøy. Bygg et bål for å holde deg varm om kvelden, og sørg for å ha en tarp eller presenning til å dekke teltet ditt i tilfelle det regner.

4. Vær forsiktig med maten din. Hold maten din borte fra teltet ditt i en hengende pose, eller bruk en boks som er designet for å holde maten trygg fra dyr.

5. Respekter naturen. Ta med all søppel og avfall når du forlater leiren din, og ikke ødelegg eller forstyrre dyrelivet rundt deg.Med disse tipsene kan du ha en flott opplevelse med å slå leir i skog og mark. Husk å planlegge turen nøye på forhånd, og å være forberedt på alle eventualiteter for å ha en trygg og hyggelig tur.

Powered by Labrador CMS