e-testen: Isuzu DMax oser av kvalitet. Nå skal vi teste pick ups. Dette er vår første test

Publisert

Isuzu Dmax har vært den mest solgte pick up i Norge flere ganger. Bilen har fått et godt rykte på seg rent kvalitetsmessig – og bruktprisene holder seg godt. 

Dette er en ekte offroader med ganske gode veiegenskaper selv om den, som de fleste pick ups, er stiv og kantede i humper. Det må den også være skal den fungere i terrenget. 2022 utgaven har fått nytt 4X4 system. Det fungerer godt med den seks trinns store automatkassen. Bakkeklaring er standard 24 cm. 

Et av de store fortrinnene til Dmax er at den kan trekke 3,5 tonn. Den trekker godt, men vi kjørte med en Hero-camper og skulle gjerne hatt litt bedre akselerasjon ved en forbikjøring med hengeren bakpå. Hengeren her veide om lag 1000 kg så det skulle vært lett match for D-maxen med sine 163 hk.

Interiøret har virkelig blitt fin og med en dobbeltcabiner med grønne skilter, er det usedvanlig god plass og kjørekomfort. Bilen har Adaptiv Cruise kontroll, autobrems, filskiftevarsler, ESP, ryggevarsler, bakkestartassistent og mye mer som gjør den til en av de best utstyrte i klassen.

På vår utgave hadde førersetet elektriske styringsfunksjoner men ikke passasjersetet. Det burde vært standard på en ny bil i 2022. Inne i bilen er det en stor og særdeles lesbar skjerm på 9 tommer. Varmeapparatet er enkelt å bruke og bilen er selvfølgelig varm og god.

Vår bil hadde en bøyle foran med sterke ekstralys. Det gir ekstremt god sikt ved mørkekjøring, men selv originallyktene, som er LED, holder i massevis. Utsikten fra førerplass er god og oversiktelig.

Bilen kommer i dag i fire utgaver. Den råeste, ombygd av Arctic Trucks i Drammen, er en ekte offroader men koster også en god del penger. Prisene varierer fra ca 470.000 og opp til en million norske kroner. Det er ingen tvil om at bilen oser av kvalitet og det er en bil med å feil som sjelden får besøk av Viking redningstjeneste når den farter på norske veier.

Takk til Tungen Bil AS på Lillehammer for utlån av bil.

Powered by Labrador CMS