På fotojakt i Finland:

Roger Brendhagen stiftet nærkontakt med Bjørn under fotosafari i Finland.
Roger Brendhagen stiftet nærkontakt med Bjørn under fotosafari i Finland.

Fikk bjørnen inn i kamuflasjeteltet

-Naturfotograf Roger Brendhagen var aldri redd

Publisert Sist oppdatert

Roger Brendehagen fikk nærkontakt med bjørn i Finland forrige uke. Naturfotografen har i ukesvis vært ved grensa til Russland på fotografisk bjørnejakt da en bjørn kom bare 50 cm unna åpningen i kamuflasjeteltet hans. Med videvinkel 24mm tok han bilde da bjørnen kikket inn i åpningen. -Jeg var ikke redd, forteller Brendhagen til e-tv.no

Hva hadde du gjort dersom du fikk bjørn på denne avstanden?
Hva hadde du gjort dersom du fikk bjørn på denne avstanden?

-Jeg kjente jo at pulsen ble høyere men det var først og fremst grunnet opphisselsen av å kunne ta et slikt fotografi at hjertet slo litt raskere. Normalt har jeg det som kalles en bjørneboks, dvs en metallboks med kamera inni – og som utløses ved hjelp av trådløs fjernutløser. Denne gangen sto jeg selv bak kamera, forteller Brendhagen som skal være seks uker i Finland for å fotografere Bjørn.

Roger Brendhagen.
Roger Brendhagen.

-Jeg har en finsk kollega som jeg samarbeider med her borte. Mens vi i Norge har 120 bjørn, er det om lag 2500 av dem her i Finland. Området jeg befinner meg i nå er fritt for jegere og bærplukkere. Det betyr at dyrene ikke blir skremt og at vi kommer tettere på dem. Jeg er jo veldig fascinert av rovdyr, forteller Brendhagen som er profesjonell naturfotograf. Hans bilder er kjent over hele verden og han er derfor en av de utvalgte Nikon-ambassadørene.

-Det betyr at jeg får alt utstyret gratis. Klart at det er en fordel. Fotoutstyr som jeg trenger er kostbart. Kameraene fort oppe i 80.000,-, de lengste telelinsene nær 250.000 pr stykk. Men jeg trenger slikt utstyr for å gjøre jobben min , forteller Brendhagen som selger bilder til alle de store magasinene i verden, Han holder kurs og workshops, holder foredrag og skriver bøker i tillegg til bildesalg.

Brendhagen har vært i Antarkstis, Australia, Mongolia, Asia, Svalbard og over alt i Europa for å jakte de beste bildene. For de av dere som hørte morgensendingen tirsdag på Radio-E, kunne dere høre et lengre intervjue med Brendhagen.

Her kan du se en video med Roger Brendhagen da e-tv.no var med han på elgejakt da han svingte innom Norge en tur.

Powered by Labrador CMS