Rekordår i hyttemarkedet i 2021 både når det gjelder antall og pris.
Rekordår i hyttemarkedet i 2021 både når det gjelder antall og pris.

2021 ble rekordår for hyttemarkedet både i pris og antall

Publisert

2021 ble nok et rekordår for hyttemarkedet, melder Prognosesenteret. Omsetningsrekorden fra 2020 ble brutt like før julaften. Totalt ble det tinglyst 14.951 fritidsboliger i 2021, noe som er 2,5 prosent flere enn i 2020.

En av de som har hatt en positiv økning i salg av hytter er grunneier Kjell Bergum på Gamlestølen i Etnedal. Han hytteområder ligger på Synnfjell vest og mange av tomtene på snaufjellet.

-Vi har underpandemien hatt mye pågang og har solgt veldig bra med tomter. Vår destinasjon er ikke i tilknytning til en store alpinanlegg selv om vi også har et fint skitrekk her hos oss. Mange søker flott natur og muligheter til gode skispor, turmuligheter samt jakt og fiske. Personlig er jeg veldig positiv til de kommende årene og hos oss er det allerede igangsatt mange nye byggeprosjekter, sier Bergum til e-tv.no.

Den største omsetningsveksten gjaldt fritidsboliger i nærheten av alpinanlegg, med en økning på 5,6 prosent. 

Prognosesenteret påpeker at hytteprisene steg mer enn antall omsetninger: Den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for en hytte var 8,9 prosent høyere i 2021 enn i 2020. Hovedgrunnen til den kraftige prisveksten er et betydelig lavere tilbud enn i 2020, da mange ble fristet til å selge hytta de ikke hadde fått solgt tidligere.

Det er også registrert en stor vekst i antall byggesøknader. Antall igangsettingstillatelser for fritidsboliger i 2021 var 42 prosent høyere enn i 2020. 

Powered by Labrador CMS