Erlin Braut Haaland feirer scoring med Pep Guardiola.

Haaland med hattrick for City. Liverpool vant 9-0

Manchester United vant også

Publisert Sist oppdatert

Manchester City lå under 0-2 mot Crystal Palace, men vendte til 4-2-seier etter et hattrick fra Erling Braut Haaland. Han er nå er toppscorer i Premier League. Liverpool vant hele 9-0 mot Bornmouth hjemme på Anfield. For en fotball-lørdag.

Manchester City klarte ikke å score over to kamper mot Crystal Palace sist sesong, men lørdag sørget deres nye norske stjernespiss for 4-2-seier med et hattrick som tar han til toppen av toppscorerlisten. Nordmannen står med seks scoringer i Premier League på fire kamper.

De avgjørende målene var signert Haaland, som befant seg på rett plass til rett tid ved to anledninger i andre omgang, før han på klassisk spiss-vis la på til 4-2. Like etter ble han byttet ut.

– Det har ikke kommet helt inn over meg, så jeg sitter egentlig med en ganske rolig følelse nå, men jeg tror den kommer i løpet av kvelden, sa Haaland til Viaplay.

Det så lenge stygt ut for City, som ble straffet hardt av Eberechi Ezes presise dødballfot tidlig i kampen. Etter bare fire minutter førte Ezes dødballfot til selvmål fra John Stones og etter 21 minutter kunne Joachim Andersen stange inn en presis innsvinger fra Eze.

Men Bernardo Silva tente håpet for City like etter pause, før Haaland ordnet seier og tre poeng for City, etter poengtap og 3-3 mot Newcastle sist helg.

Haaland får nok en god sjanse til å plusse på målstatistikken allerede onsdag. Da venter nyopprykkede Nottingham Forest.

Effektivt Palace, ineffektiv Haaland

Den kampen blir fort mer komfortabel for Haaland og co. som ble overrumplet av Palace tidlig i kampen.

City-forsvaret klarte ikke å klarere et presist frispark fra Eberechi Eze, som endte i nettet bak Ederson via beinet til John Stones.

City var rystet, men Haaland kom til en mulighet etter et snaut kvarter da han headet utenfor på en corner.

Men der City sviktet på dødball var bortelaget dødelig effektive. Nok en gang ble ballen slått inn presist av Eze og denne gangen kunne Andersen stange inn 2-0.

Som etter åpningsmålet kom Haaland til en scoringsmulighet like etter et baklengsmål. Nordmannen tok med seg ballen forbi Palace-keeper Vicente Guaita etter 24 minutter, men vinkelen ble for spiss til at nordmannen klarte å redusere.

Utlignet

Men der Haaland ikke fikk uttelling før pause, var han nådeløs etter hvilen, etter at Bernardo Silva reduserte sju minutter ut i andre omgang.

Barcelona-aktuelle Silva dro seg innover fra sin venstrekant og klinte til med en markkryper som gikk i mål via et Crystal Palace-bein.

Så var det duket for Haaland-show.

Etter 62 minutter hadde City beleiret Palace-boksen. Phil Foden fikk ta ned ballen og slå inn mot Haaland, som headet inn utligningen for den regjerende seriemesteren.

– Jeg har holdt på å skrike til ham (Foden) på trening at nå er det dags for at du spiller til meg, så det var godt at han endelig fant meg, sa Haaland om utligningen.

Avgjorde

Åtte minutter senere prøvde Palace igjen febrilsk å avverge da City hadde sendt mange mann inn i boksen. Denne gangen ble ballen sendt videre fra Stones og endte opp hos en mutters alene Haaland på bakre stolpe, som scoret sikkert.

I det 81. minutt viste Haaland timing, fart og styrke da han stakk fra Palace-forsvarer Joel Ward, holdt ham bak seg og scoret alene med keeper etter en fin pasning fra Ilkay Gündogan.

To minutter senere ble nordmannen byttet ut til stående applaus fra hjemmefansen, som virkelig har fått seg en ny helt.

– Jeg har akkurat kommet til dette landet og det er ikke bare bare å komme til et nytt land, ny liga og alt sånn å komme rett inn i det. Det har gått godt så langt, sa Haaland.

Liverpool's Roberto Firmino feirer etter det syvende målet for Liverpool.

Storseier for Liverpool

Etter en tung seriestart fikk Liverpool skikkelig dreis på sakene da de ydmyket og rundspilte Bournemouth og vant 9-0 på Anfield i Premier League.

Med tre kamper uten seier, hvor av et ydmykende 1-2-tap for erkerival Manchester United forrige serierunde, var det noen veldig revansjesugne verter som tok imot Bournemouth.

Og Liverpool brukte ikke mer enn to minutter før de hadde rystet de svartkledde gjestene.

Roberto Firmino slo et nydelig innlegg mot bakerste stolpe, hvor Luis Diaz steg til værs og headet vertene i ledelsen.

Harvey Elliott ville ikke være noe dårligere og banket til fra 18 meter tre minutter senere. Ballen skrudde lekkert rundt Mark Travers og i mål.

Drøye 20 minutter senere testet også Trent Alexander-Arnold ut skuddfoten og banket Liverpool opp i 3-0 fra om lag 20 meter.

Brasiliansk magi

Firmino sto for pasningene før alle de tre målene og hadde dermed sikret seg et hattrick i assist på under en halvtime. Da skulle det bare mangle at han også sto for vertenes fjerde mål.

Brasilianeren skøyt ballen opp i nettaket på volley etter at Mohamed Salah slo et innlegg, som gikk via Jefferson Lerma, før Firmino fikk satt tåen på ballen.

Rett før hvilen var det Virgil van Dijks tur til å strekke hendene i været etter han nikket inn Liverpools femte mål på en corner.

Liverpool fortsatte sitt enorme press etter pausen og det tok ikke mer enn ett minutt før Chris Mepham skled ballen inn i eget mål etter at Alexander-Arnold slo et innlegg inn i feltet.

Selv med tre assist og ett mål var ikke Firmino ferdig med å ydmyke gjestene fra sør. Spissen trengte to forsøk på returen, men satte til slutt inn Liverpools sjuende mål for kvelden.

Nysigneringen scoret

Liverpools nysignering Fabio Carvalho noterte seg også på scoringslisten etter å ha blitt spilt opp av Kostas Tsimikas.

Diaz satte kirsebæret på toppen av kransekaken for Liverpool da han stanget inn 9-0 på en corner.

Liverpool åpnet sesongen med 2-2 borte mot Fulham før de spilte 1-1 hjemme mot Crystal Palace. Sesongens første tap kom allerede i den tredje serierunden borte mot Manchester United da de tapte 1-2.

Storklubben ligger nå på 8.-plass på tabellen med fem poeng etter fire serierunder. Manchester City leder med ti poeng på like mange kamper.

Manchester united vant også

Southampton presset Manchester United hardt på hjemmebane, men etter et nydelig samspill mellom Diogo Dalot og Bruno Fernandes kunne gjestene feire 1-0-seier.

Med spillere som Cristiano Ronaldo, Harry Maguire og nyervervingen Casemiro på banken, var det et hardt presset Manchester United fra start.

For utenom en gigantisk frippelsjanse fra Fernandes, Anthony Elanga og Christian Eriksen, var det vertene som kom til de største sjansene.

Etter hvilen var det likevel den portugisiske midtbanespilleren som sendte De røde djevlene» i ledelsen ni minutter inn i annenomgang.

Dalot slo et nydelig innlegg mot bakerste stolpe, hvor Fernandes sto helt umarkert og sendte ballen sikkert ned i hjørnet.

Hands-drama

Få minutter senere var Scott McTominay nær ballen med hånden tre ganger innenfor egen 16-meter, men både kampdommer Andy Madley og VAR-bussen mente armen hans var i naturlig posisjon.

Vertene presset på for en utligning, og pepret gjestene med skudd, men måtte til slutt innse nederlaget.

United kom fra en overraskende 2-1-serier hjemme mot Liverpool. Før det tapte de 0–4 borte mot Brentford og 1–2 hjemme mot Brighton.

Med to strake seirer står United med seks poeng på fire kamper og plasserer seg som nummer seks på tabellen.

Første gang siden 2005

Det er første gang siden desember 2005 at Ronaldo starter to strake kamper på benken. Den gangen var portugiseren 20 år og spilte også da for Manchester United. Ronaldo kom inn for Jadon Sancho etter 67 spilte minutter.

Casemiro fikk også sin debut for Manchester United da han kom inn for Elanga etter 80 minutter.

Den brasilianske midtbanespilleren gjorde overgang tidligere i uken fra Real Madrid. Ifølge Sky Sports betaler Manchester United i overkant av 60 millioner euro (589 millioner kroner) for 30-åringen.

Ødegaard scoret igjen

Arsenal måtte slite for seieren mot Fulham, men vant til slutt fortjent 2-1 etter scoringer av Martin Ødegaard og Gabriel Magalhaes i Premier League lørdag.

Arsenal var det klart beste laget fra start og burde tatt ledelsen, men det var Fulham som skulle ta første stikk.

Brennhete Aleksandar Mitrovic snappet ballen fra en klønete Gabriel etter 56 minutter og fikk sjansen til å score bak Aaron Ramsdale i Arsenal-buret. Gabriel prøvde å vippe Mitrovic av pinnen, men serberen var råsterk da han sendte avslutningen i mål.

Men åtte minutter senere var det duket for nok et norsk Premier League-mål. Samme dag som Erling Braut Haaland tok over toppscorertittelen i Premier League med hattrick for Manchester City, vartet Ødegaard opp med sitt tredje mål på to kamper.

Nordmannen klinte til fra like utenfor 16-meteren og ballen gikk i mål via et Fulham-bein.

Bernd Leno sto en kjempekamp for Fulham mot gamleklubben, men måtte gi tapt da Gabriel gjorde opp for tabben som ledet til Fulham-målet. Midtstopperen scoret etter en corner i det 86. minutt og sikret 2-1 for Arsenal.

– Det var briljant. Vi visste at det kom til å bli en tøff kamp. Vi kjempet og viste god lagmoral. Det er en fantastisk følelse, sa Ødegaard til Sky Sports etter kampen.

Seieren gjør at Arsenal topper tabellen med tolv poeng. To mer enn Manchester City.

Målløs omgang

Arsenal står altså med full pott etter fire kamper og mye av fortjenesten for det går til kaptein Ødegaard. Mot Bournemouth sist kamp scoret han de to åpningsmålene i en 3-0-seier og mot Fulham var nordmannen svært toneangivende, også før scoringen.

Arsenal kjørte over Fulham fra første spark på ballen og burde tatt ledelsen etter et kvarter. Den første sjansen kom etter en herlig langpasning fra Ødegaard til Gabriel Jesus, som headet ned til Granit Xhaka. Sveitseren forsøkte å plassere ballen i lengste, men skuddet seilet utenfor.

Bukayo Saka spilte sin beste kamp for sesongen, men burde scoret etter en drøy halvtime. Saka ble spilt gjennom, men som ved flere anledninger var hans tidligere lagkamerat Leno i veien.

Like før pause ble det ampert mellom Fulhams João Palhinha og Arsenals Gabriel Jesus, noe som resulterte i at begge fikk gult kort. Tross gode sjanser og høy intensitet forble omgangen målløs.

– Vi spilte veldig bra i første omgang og manglet bare scoring, men sånt skjer, sa Ødegaard.

Arsenal og Ødegaard fortsatte å herje etter hvilen og nordmannen satte Leno på prøve etter 54 minutter. Like etter fikk Jesus en god mulighet, men nok en gang sto Leno i veien.

Fra syndebukk til helt

Mens Jesus ikke klarte å score, var den råsterke spissen i motsatt ende mer effektiv, både i ballvinningen og uttellingen foran mål. Gabriel brukte for lang tid med ballen og ble løpt opp og taklet av Mitrovic, som ga Fulham ledelsen.

Det begynte å kunne se ut som at Fulham kunne stjele med seg alle poengene, men da tok Ødegaard ansvar. Arsenal-kapteinen fikk ballen fra Saka etter 64 minutter og gjorde resten selv. Skuddet til Ødegaard overlistet endelig Leno, med hjelp fra en uheldig Fulham-forsvarer som var sist på ballen.

Eddie Nketiah hadde et godt innhopp for Arsenal, men brant to gode mulighet snaut ti minutt før slutt. Den siste kom etter nok en krempasning fra Ødegaard.

Men det var på dødball Arsenal skulle få uttelling. Gabriel ble Premier Leagues mestscorende midtstopper sist sesong med fem scoringer og sikret sitt første mål for sesongen i grevens tid for Arsenal.

– Han viste stor karakter ved å komme tilbake og score vinnermålet. Det viser karakteren i laget. Når noen gjør en feil, løfter vi dem opp igjen, sier Ødegaard.