Lewis Hamilton kan ende uten seier denne sesongen. Foto: Luca Bruno / AP Photo / NTB.
Lewis Hamilton kan ende uten seier denne sesongen. Foto: Luca Bruno / AP Photo / NTB.

Hamilton uten seier. Aldri skjedd før

Publisert Sist oppdatert

Lewis Hamiltons elleville statistikk står for fall. Briten har aldri i løpet av sin 15 år lange Formel 1-karriere gått en sesong uten å vinne mist ett løp.

– Vi må være realistiske. Max Verstappen er nesten uslåelig i denne Red Bull-bilen. Det skal mye til for å slå han, sa den sju ganger verdensmesteren, ifølge sveitsiske Blick.

Hamilton står med to 2.-plasser fra Grand Prix-løpene i Frankrike og Ungarn som sine beste plasseringer etter 16 VM-runder. Med fem løp igjen, kan Mercedes-føreren ende uten seier ved sesongslutt.

Det vil i så fall være første gang 37-åringen ikke vinner et Formel 1-løp i løpet av en sesong. Hamilton står totalt med 103 seirer og sju VM-titler etter 15 år i Formel 1-sirkuset.

Ifølge Hamilton er Red Bull overlegne når det gjelder ytelse i motoren, og det er ingenting som tyder på at de skal gjøre noen oppgraderinger som kan gjøre det mulig for Mercedes å ta igjen østerrikerne når det gjelder teknologi.

– Det er ikke umulig. Vi trenger mye flaks for å kunne slå dem. Max kjører veldig rolig foran, og man vet aldri hvor fort de faktisk kan kjøre, sa Hamilton.

Verstappen har elleve seirer denne sesongen og kan med et optimalt resultat vinne sin andre strake VM-tittel allerede i neste løp i Singapore. Vinner han, og Charles Leclerc blir nummer åtte eller dårligere, er VM-tittelen sikret.

Powered by Labrador CMS