Hund uten søvn dør etter syv dager

Publisert Sist oppdatert

Visste du at dersom en hun ikke får søvn på syv døgn, så før den? Og når hunden er alene hjemme sover de som regel ikke godt siden den er i et slags ventemodus.

Her er noen fakta om hund og søvn.

En voksen hund trenger mellom 12 – 18 timer med søvn i døgnet, noe som er neste dobbelt så mye enn oss mennesker. Hver hund sover i gjennomsnittet ligger 14 timer. Valper og eldre hunder trenger mer søvn.

Søvn har bestemte funksjoner for hunden. Den regulerer hundens temperatur i hjernen samt evnen til å produsere flere hjerneceller og bearbeide inntrykk den har fått.

Det er viktig at du passer på at hunden får hvile. Uten søvn kan hundens hjerne bli overopphetet, stresset øker, og hjerneceller dør. Forskning viser at en hund som ikke sover vil dø etter syv døgn.

Det er to markante skiller for søvn hos hunden som har to typer søvn; dyp søvn og REM-søvn. Dyp søvn utgjør omtrent 80 prosent av søvnen. I denne tilstanden synker temperaturen i hjernen, og hunden vil ligge i forskjellige stillinger. Har du sett at hunden ligger flatt på siden? Denne tilstanden kalles REM-søvn. Hunden kan komme med rykninger og har ikke kontroll på kroppen i denne typen søvn. Dette er dog ikke farlig. REM søvn utgjør omtrent 20 prosent av søvnen.

Hund alene hjemme sover som regel ikke godt. n Da går den i ventemodus som også er kalt slumremodus.

Sånn gir du hunden god søvn:

A. La hunden få ro når den skal sove. -

B. Gi hunden mulighet til å legge seg på et mykt og tørt sted.

C. Hunden skal ha god mulighet til å ligge flatt, strekke seg og bytte stilling.

D. Hunder er sosiale flokkdyr, ofte liker de artsfrender å sove sammen med. Eventuelt eier.

E. En liten valp skal aldri vekkes eller forstyrres når den sover.

Powered by Labrador CMS