Klare for EM

Christian Sandlie Sørum (27) og Anders Berntsen Mol (26) spiller for sitt femte EM-gull i Wien i perioden fra og med onsdag 2. august til og med søndag 6. august.

I fjor ble Sørum/Mol slått ut i EM-semifinalen av den svenske duoen David Åhman og Jonatan Hellvig i München. Dermed ble det bronse til Beachvolley Vikings fra Norge. I år går de for revansje og nok et EM-gull.

Søndag vant Sørum og Mol sin tredje World Tour-turnering for sesongen. Da slo de USA-duoen Miles Partain og Andrew Benesh 2-1 i sett i Montréal i Canada. Med det revansjerte de finaletapet fra World Tour i Sveits i starten på juli. Mol/Sørum har vært i samtlige finaler i verdensserien i år.

– Vi går for gull i Wien. World Tour-seieren i Canada ga oss ekstra med selvtillit. Selv om det ble en tøff turnering med mange tette kamper i Montréal, så fikk vi verdifull kamptrening og seieren der gir fin selvtillit inn mot EM. Vi er alltid optimister, sier Anders Berntsen Mol.

Sørum og Mol reiste direkte fra finale i Canada til Wien. Det er travle dager for Beachvolley Vikings – og alle internasjonale lag er selvfølgelig toppmotiverte for å slå nettopp den norske duoen.

Torsdag klokken 09:00 har Mol og Sørum sin første kamp. Der møter de først Eylon Elazar/Netanel Ohana fra Israel i Pool A. I samme Pool A spiller også Hendrik Nikolai Mol og Mathias Berntsen. De har sveitsisk motstand i første kamp. Dersom begge de norske lagene vinner sin første kamp, vil de møtes i puljen. Det kan med andre ord bli litt av et familieoppgjør.

Norge er også representert i kvinneklassen, med Emilie Olimstad og Sunniva Helland-Hansen. De har også gode muligheter til å spille seg videre fra puljespillet.

Kvartfinaler spilles på lørdag, mens semifinaler og finaler spilles kommende søndag. Spilleprogram og EM-side finner du her: 2023 | EuroBeachVolley (cev.eu)

– Målet er alltid å spille finale, samt å vinne den. Vi har vist mange ganger at vi gode nok til å ta gull. Men nivået har hevet seg denne sesongen, noe som gjør alle oppgjør tøffe og jevne. Her gjelder det å være skjerpet fra start. Muligheten til å ta gull ligger der, men det er mange som nå går all-in for å slå oss. Det blir et jevnt og tøft EM, sier Christian Sandlie Sørum.

Etter EM i Wien er det ny runde med World Tour. Denne gangen i Europa, nærmere bestemt i Hamburg fra 16. til 20. august.

Powered by Labrador CMS