Han døde 22 år gammel, spjælingen som utviklet en superkropp: Zyzz
Han døde 22 år gammel, spjælingen som utviklet en superkropp: Zyzz

Legenden som døde - 22 år gammel

-Ikke kall unggutter for spjælinger, sier forsker

Publisert Sist oppdatert

Han var 22 år. En rollemodell med en fantastisk kropp. De kalte han Zyzz men han het Aziz Shredder. Forbildet endte sitt liv i en badstu i Thailand. Hjertet sviktet på 22 åringen. -Ikke kall unge gutter for spjælinger, sierTrine Tetlie Eik-Nes ved NTNU.

– Jeg tror mange voksne ikke vet hvem som er rollemodeller for gutter. Det er ikke lett for foreldre å vite hvilken verden en del av guttene er en del av, fortsetter Eik Nes. Hun tar opp dødsfallet til Zyzz.

-Et eksempel på en rollemodell er Aziz Shredder, kalt Zyzz. Fotografier av hans kropp hadde svært mange seere på ulike nettsteder. Han døde i en alder av 22 år i en badstue i Thailand av et hjerteinfarkt. Det er ulike forklaringer for hvorfor han døde, men mye tyder på at han hadde brukt anabole steroider. Zyzz er fortsatt beskrevet som en legende fordi kroppen så bra ut. Han var veldig tynn da han vokste opp og ble mobbet for det, sier hun og advarer:

- Ikke kall gutter for spjælinger, og si at de skal spise for å bli store og sterke. Vi sier ikke til jentene at de skal spise for å bli fine og tynne heller. Vi skal spise for å vokse, og ikke for at de skal se ut på en bestemt eller en spesiell måte. Dette er gutter som kanskje ikke har noen plass å gå til for å snakke om det de sliter med, og så går de for å trene. Mange foreldre lar dem holde på med dette, sier Trine Tetlie Eik-Nes, førsteamanuensis ved NTNU.

Powered by Labrador CMS