Robert Lewandowski scoret to ganger og var sentral i Barcelona søndag

Nå er han i gang

Lewandowski scoret to

Publisert Sist oppdatert

Nå har han åpnet målkontoen i Spania. To kjenninger ble det på målmaskinen Robert Lewandowski da Barcelona møtte Real Sociedad og vant 4-1.

Lewandowski gikk målløs av banen i sin første ligakamp for Barcelona, men søndag bidro han med to mål 4-1-seieren over Real Sociedad.

Polakken fylte 34 år søndag og markerte bursdagen på beste tenkelige vis. Kun 45 sekunder var spilt hjemme på Camp Nou da målmaskinen satte ballen i nettet.

Venstreback Alejandro Balde gjorde forarbeidet, og foran mål fikk Lewandowski en relativt enkel jobb med å sette inn sitt første ligamål for sin nye arbeidsgiver.

Polakken ble hentet til Barcelona i sommer etter mange suksessrike sesonger i Bayern München. 344 mål på åtte år ble fasiten i den tyske fotballgiganten.

Lewandowski skal ha kostet Barcelona rundt en halv milliard kroner i overgangssum.

Isak-mål

Den katalanske klubben klarte samtidig ikke holde på ledelsen særlig lenge i søndagens kamp. Kun fem minutter etter ledermålet utlignet svenske Alexander Isak for Real Sociedad.

Begge lag fortsatte å skape sjanser, og Barcelona-målvakt Marc-Andre ter Stegen måtte diske opp med en flott redning for å stanse David Silva fra å sende hjemmelaget i føringen like før pause.

Superinnbytter

Rundt 20 minutter ut i andreomgang kom supertalentet Ansu Fati inn, et bytte som skulle vise seg å bli utslagsgivende for bortelaget.

To minutter etter å ha blitt byttet inn, fant Ansu Fati lynvingen Ousmane Dembélé ledig i 16-meteren med et frekt hælspark. Dembélé kvitterte med å plassere ballen hardt og lavt i det lengste hjørnet.

Bare et par minutter senere var 19-åringen involvert igjen da Lewandowski satte sitt andre mål og økte ledelsen til 3-1. Til slutt kronet innbytteren det hele med et eget mål i det 79. minutt.

Barcelona innledet sesongen med en litt skuffende 0-0-forestilling mot Rayo Vallecano. Etter to kamper har de nå fire poeng.

Erkerival Real Madrid har seks poeng etter to seire, mens Atletico, som åpnet sesongen med seier, måtte gi tapt 2-0 for Villareal tidligere søndag.