EVENSEN I VM:

Norsk rekord på 400 meter under VM. Bli med hjem til Håvard fra Moelv

Kan han være medaljekandiat?

Publisert Sist oppdatert

-Jeg er sjokka, sa Håvard Bentdal Ingvaldsen fra Moelv. Helt ærlig, det er vi også. Med tiden 44.39 satte han ny norsk og nordisk rekord på 400 meter flatt. Hvem tenkte tanken i juni 2023. Itte je´.

I åttende bane ledet Håvard fra Moelv fra start til mål. I et forsøksheat på 400 meter i VM i friidrett. Ja, det er helt sant.

Håvard slo ut med hendene rett etter målgang. 44.39 er bare sju hundredeler under den legendariske Europa-rekorden til tyske Thomas Schönlebe. Den er 300 år gammel eller noe sånt. Og snart historie. Den tilhører snart Mr. Ingvaldsen from Norway.

Hør: det er noe karismatisk med den særdeles sympatiske 20 åringen fra Moelv (Ja,han er ikke fra LA, Jamaica eller Bahamas - men er fra Moelv og snakker dialekt). Håvard er så genuint hyggelig og ekte at han får masse sympati og tilhengere i kraft av sitt vesen. Alle gleder seg på Håvard sine vegne. Alle. Og når man vet bakteppet med alvorlig sykdom og operasjoner, er resultatene han oppnår rett og slett en sensasjon.

-Det vil vi ikke snakke om, sier hans mor og trener. Yes. Nettopp. Mamma er treneren. Hun er den som har lagt grunnlaget for det som kommer til å bli en fantastisk morsom idrettskarriere hvor Norge får en 400 meter løper som vil glitre med en tid på 43-tallet. Hvem i hule heiteste hadde trodde det i begynnelsen av juni 2023.

Itte je.

Men det var da. Nå har han den niende beste tiden i verden i år - og den beste etter forsøket. På 400 meter. I et VM. Håvard kan faktisk komme seg til finalen. Ikke bare er det historisk. Det er visstnok historisk at han er den første nordmannen i moderne tid som løper 400 meter i et verdensmesterskap. Hurra!

La meg legge til at Karsten Warholm jogget seg til en semifinale. At Ray bejamin. Blir farlig. Og at Jacob Ingebrigtsen samt Narve Gilje Nordås løper semifinale på 1500 meter i kveld. Pluss det du kan glede deg aller mest til:

Radio-E sitt mprgenshow fra Budapest og VM i morgen tidlig kl. 07.30-09.00. Med Håvard, Karsten, Jacob og Narve. Blir ikke bedre. Ikke søren.

Powered by Labrador CMS