RASIO-E: LIVE FRA CC KJØPESENTER PÅ LILLEHAMMER LØRDAG KL 11.00

Johnny Brenna debuterer med sitt eget radioprogram: 'Brenna: har jeg noengang arrestert deg?
Johnny Brenna debuterer med sitt eget radioprogram: "Brenna: har jeg noengang arrestert deg?

Radio-e med 9 nye programserier

Vil lage radio med innhold, ikke bare musikk

Når Radio-e førstkommende lørdag kl. 11.00 sparker i gang sin LIVE-sending fra Strandtorget kjøpesenter i Lillehammer, lanserer de ni nye programserier og programledere. -Vi har, som en stor kommersiell lokalradio for Østlandet, en ganske heftig innholdspakke som vi lanserer i ukene som kommer, sier ansvarlig redaktør, Lasse Olsrud Evensen, som gleder seg til presentere meningsfyllt innhold 24/7.

-Nå er prøveperioden over. Vi har eksperimentert med programmer, datateknologi, programledere siden oppstarten 15 oktober i fjor. Vi har funnet ut at vi verken er eller vil være som alle andre. Vi skal lage programmer med godt innhold, programmer som også kan utnyttes på andre plattformer. Derfor kaller vi alle våre for «radiopodcaster». I løpet av mars lanserer vi også e-podden, forteller Evensen.

Han er stolt over gjengen som nå er klare for å innta både DAB og Nettradio:

"Brenna: har jeg noengang arrestert deg?"

Johnny Brenna.
Johnny Brenna.

Johnny Brenna er i gang med en serie radiopodcaster hvor han bruker sin fortid som politispaner og sivil etterforsker samt journalist til å snakke med tidligere kriminelle. I den første episoden møter han Kjell Alrich Schumann. Schumann ble dømt for drap og ran i forbindelse med Nokas-ranet i Stavanger.

-Det er en sterk historie vi får høre. Han er åpen om dagene før og under ranet. Vi får historien om hva som gjorde at han ble kriminell. Samtidig stiller jeg spørsmålet om vi er i slekt. Det viser seg nemlig at våre familier kommer fra samme lille bygd, forteller Brenna.

Under sin periode som politispaner i oslo, ble Johnny kjent i de kriminell kretsene som mannen med pilot-jakka. Den bærer han på seg under alle intervjuene.

"Kvakne nærradio og E-riks"

Bjørn Kleiven, i konserndirektør Hallvar Syversen´s( Kvakne-gruppen) skikkelse, er en velkjent humorfigur etter mange år på standup-scenen. Bjørn skal ha sitt eget program som heter «Kvakne nærradio» og han vil blant annet få med seg den kjente imitatoren, Johan Øiestad.

Hallvar Syversen, konserndirektør og sjefsredaktør i Kvakne nærradio.
Hallvar Syversen, konserndirektør og sjefsredaktør i Kvakne nærradio.

-Radio ligger med hjerte nært og jeg gleder meg stort til å være med på å lage programmer. Jeg skal love dere både morsomme figurer, galskap og masse latter, sier Bjørn. I Johan Øiestads skikkelse får besøk av Kong Harald, Åge Hareide, Ole Gunnar Solskjær og Ole Paus for å nevne noen.

Erik Mohn, en av de fineste radiostemmene i Norge, bidrar med sine ukentlige programmer «E-riks». Her snakker han med norske artister som spiller live i Radio-E sitt studio i Oslo.

-Dette programkonseptet har bestått i mange år på flere kanaler. Nå også på Radio-E, en kanal jeg har tro på med den innholds-miksen de nå setter sammen. Jeg kommer også til å dukke opp i andre konsepter fremover men hva eller hvor får tiden vise, sier Erik. Under lørdagens sending fra Strandtorget kjøpesenter er han hovedprogramleder sammen med Lasse Olsrud Evensen.

Erik Mohn leder E-riks på Radio-E
Erik Mohn leder E-riks på Radio-E


«Cafe Lykke og Musicbox»

Cathrina Hell Lykke er programleder for Cafe Lykke.
Cathrina Hell Lykke er programleder for Cafe Lykke.

Cathrina Hell Lykke fra Stange debuterer som programleder og vil hver dag fem dager i uken lage "Cafe Lykke" som vil gå rundt lunsjtider. Dette er et program med musikk, gjester og lett underholdning.

-Jeg ser frem til å prøve meg på radio, noe som er helt rett for meg. Det er hyggelig å registrere at folk har tro på meg, sier Lykke som også ser frem til et annet program, nemlig «Musicbox» med musikeren og næringslivsmannen Dag Inge Gunnersby.

-Vi skal ta for oss forskjellige musikkstiler i hvert program samt får gjester i studio som holder på med denne musikkstilen. Her vil lytterne få alt fra dansebandmusikk til jazz, forteller Dag Inge. Til daglig jobber han i ABC-markiser men har mange år bak seg som profesjonell musiker i flere av Norges kjente danse og underholdningsband.

"To eldre menn: om livet"

Kristian Skullerud og Tom Torkehagen er to tidligere redaktører i hver sine lokalaviser. Kristian Skullerud var redaktør i lokalavisen GD på Lillehammer for inntil få år siden. Tom i avisen Samhold og Velgeren på Gjøvik.

-Vi snakker om livet. Vi tar utgangspunkt i vår egen barndom, via ungdom til voksen. Tom og jeg har egentlig helt forskjellig bakgrunn fra tidlige år, men endte begge opp i pressen. Vi er åpne, snakker om både kriser og oppturer i livene våre. Det blir dype men gode samtaler – og jeg håper jo at våre programmer skal sette i gang tanker hos andre slik at vi setter perspektiv på både våre egne men også andres liv, sier Kristian Skullerud.

'To eldre menn: om livet' består av Kristian Skullerud og Tom Torkehafen.
"To eldre menn: om livet" består av Kristian Skullerud og Tom Torkehafen.

Stolt

-Jeg er stolt av disse programmene til Kristian og Tom. De er unike, får tankene til å gå – og er ofte rørende. Jeg håper også at de yngre kan ta seg til tid å lytte på disse. Jeg gleder meg til å få de på lufta, sier Radio-e´s redaktør, Lasse Olsrud Evensen, som også har sin egen serie. Den heter «Sportspraten».

Lasse Olsrud Evensen.
Lasse Olsrud Evensen.

-Jeg forsøker å se litt bak idretten. Jeg treffer ikke de hotteste stjernene men snakker med de som ofte står bak. Pål Gunnar Mikkelsplass forteller om hvorfor han valgte å trene Therese Johaug samt om sin egen idrettskarriere. Leif Olav Alnes, treneren til Karsten Warholm dukker opp, det same gjør VG-journalist Knut Espen «Svea» Svegaarden, sportsjef i skøyteforbundet og tidligere toppsprinter, Petter Andersen, samt sportskommentator i NRK, Arne Scheie.

-Her får dere sportsintervjuet på en annen måte, sier Evensen.

«Tren for livet»

Mathias Lilleheim blir programleder i 'Tren for livet'.
Mathias Lilleheim blir programleder i "Tren for livet".

Mathias Lilleheim, tidligere ansatt ved Olympiatoppen, og en av de aller fremste i landet på styrketrening, skal ha et program som heter «Tren for livet». Dette handler kort og godt om trening, ernæring, helse samt samtaler med spesialister innenfor alt som har med fysisk fostring å gjøre.

-Vi har valgt å kalle serien for «Tren for livet» siden dette er en programserie som først og fremst er rettet mot deg og meg, vanlige folk som vil trene for å få et bedre liv og bedre helse. Dette er noe jeg brenner sterkt for - og sammen med folkene bak Radio-e og e-tv.no jobber vi nå med rene praktiske og nettbaserte opplegg som vil hjelpe deg til nettopp dette, forteller, Mathias Lilleheim

Hundprogram

Men Radio e og e-tv.no glemmer ikke hundelivet. Hund er nemlig en av de aller største fritidsaktivitetene blant Norges befolkning. Til å ta seg av dette segmentet vil man finne Geir Marring i programlederstolen.

-Jeg driver Oslo hundeskole som har avdelinger over hele Norge. Min bakgrunn med hund gjennom 50 år, tror jeg gir god grobunn for å kunne lage spennende og nyttige programmer for de som har hun eller ønsker seg en firbeint venn. Vi er opptatt av et sundt og godt hundehold. Hvis alt går etter planen, kommer vi til å lage fullt tv og radiostudio på gården vår en drøy times tur fra Oslo, forteller Marring.

Fem studioes

Dersom Marring får opp sitt studio, vil radio-e i tillegg ha studioes i Lillehammer, Jessheim og Oslo.

-Ideen er at våre gjester skal ha kortest mulig vei til å delta i båre programmer. Våre programleder vil kunne operere studioene alt hvor det passer. Vi tror på nærheten til folket, sier Lasse Olsrud Evensen som gleder seg til lørdag.

-Det er over 10000 mennesker som besøker Strandtorget den første lørdagen i vinterferien. Vi skal sitte rett ved hovedinngangen og alle senterets gjester vil måtte gå forbi oss for å komme inn. Hvis alle krefter står oss bi, vil hele seansen også videostreames direkte her på e-tv.no, forteller Evensen.

Powered by Labrador CMS