Hør intervjuet i "Sportssvensken"

Kevin Brekken Ramsfjell er ultraløper og bor på Lillehammer. I juli løper han Norge på tvers - fra bergen til oslo med mål om å sette rekord.
Kevin Brekken Ramsfjell er ultraløper og bor på Lillehammer. I juli løper han Norge på tvers - fra bergen til oslo med mål om å sette rekord.

Skal løpe Norge på tvers på fem dager og sette rekord

Publisert Sist oppdatert

Han skal løpe Norge på tvers, fra Bergen til Oslo på fem dager med mål om å sette rekord på distansen. Ultraløperen Kevin Brekken Ramsfjell er kun 23 år og elsker å løpe langt. I fjor gikk han Norge på langs med rulleski. Galemathias vil noen si. For Kevin er dette helt naturlig. Hør intervjuet med han i Radio-E´s "Sportsvensken" i dag.

-I fjor fikk jeg testet grensene på rulleski fra Nordkapp til Lindesnes. Det gikk over all forventning og ga meg alle svarene jeg trengte for å kjøre på enda hardere i år. Denne gangen med joggesko sier Kevin. Men han har et stort ubesvart spørsmål:

-Tåler kroppen en 5 dagers løpetur, etter bare noen få år med løpetrening? Kanskje, kanskje ikke. Dette spørsmålet ønsker jeg å få svar på, sier han.

Dette er løypa Kevin skal følge på turen.
Dette er løypa Kevin skal følge på turen.
Kevin Brekken Ramsfjell
Kevin Brekken Ramsfjell

Kevin er 23 år, oppvokst på Ålgård i Rogaland og bosatt i Lillehammer. Han er tidligere skiskytter for Figgjo ski & skiskyting. Løypa han har valgt for sommerens stunt starter på Bryggen i Bergen og ender opp på Aker Brygge i Oslo. Ruta er 475 kilometer lang med 14 000 høydemeter fordelt mellom Norges to største byer. Løypa følger hovedsakelig DNT - Bergensstien (444 km) som går helt fra Vaksdal til Aker Brygge. Hvis vi forstår Kevin riktig, blir den noe lengre siden han starter på Bryggen.

Han har satt rekorder tidligere. Da han gikk Norge på langs med rulleski, brukte han 10 dager og 10 timer på turen. Nå gjenstår det å se om han klarer å sette ny rekord på løpsruten. Turen starter 10 juli.

Du kan høre Oskar Ohlsson intervjue Kevin i Radio-E programmet "Sportssvensken" i dag kl. 15.00 og kl. 17.00.

Powered by Labrador CMS