evensen om Ingvaldsens VM-drama

-Ne. Det gikk ikke, tenkte Håvard Bentdal Ingvaldsen etter sin semifinale da han ble nummer tre. Men fortvilelsen ble snudd til glede.
-Ne. Det gikk ikke, tenkte Håvard Bentdal Ingvaldsen etter sin semifinale da han ble nummer tre. Men fortvilelsen ble snudd til glede.

-Søren. Dette gikk ikke, tenkte Håvard bentdal Ingvaldsen

Men så gikk han til 400 meter finalen likevel og ble plutselig historisk

Publisert Sist oppdatert

Håvard Bentdal Ingvaldsen fra Moelv er historisk. Han er den første nordmannen som noengang har vært i en 400 meter-finale i et verdensmesterskap i friidrett. Den joviale, sympatiske og ekte 20-åringen fra Moelv er i ferd med å bli en idrettsyndling. Og det er neimen ikke så rart.

Det var kun de to første i hver av de tre semifinalene som gikk til finale. Håvard ble nummer tre i den andre semi´n. Jeg bannet. Ja, jeg bannet altfor høyt oppe på pressetribunen.

Du kan se det på blikket til Håvard Bentdal Ingvaldsen. Han var skuffet etter tredjeplassen i sin semifinale.
Du kan se det på blikket til Håvard Bentdal Ingvaldsen. Han var skuffet etter tredjeplassen i sin semifinale.

-Faen, skrek jeg (unnskyld språkbruken, men jeg trøster meg med at mine kall på en fyr vi aller helst ikke vil ha på laget, ikke nådde gjennom jubelbrølet fra 30000 publikummere her i Budapest.)

Dog i ekte idrettssinne unnskylder jeg meg raskt selv. Til tross for at vi journalister ALDRI skal vise glede, sinne, subjektivitet - eller skuffelse.

Så folkens: Kall meg gjerne partisk eller en dårlig journalist. Jeg bryr meg ikke. Akkurat der og da tok følelsene meg. Det er nemlig så utrolig enkelt å unne denne karen suksess. Jeg ble skuffa og lei meg. Sorry.

Uten at noen av mine kollegaer kanskje vil innrømme det, er jeg rimelig overbevist om at de fleste delte mine følelser. Status etter to semifinaler av tre::

Van Kierkik 44.55 i semi nummer en, Håvard 44.70 i nummer to.

Deretter var det opp til skjebnen å ta kontroll over den siste semi´n. Først fikk storfavoritten Gardener strekk og ramlet omkull i banen. Så skjedde det samme med Bayapo Ndori . Og da resultatene kom opp på skjermen, var det klart:

-Lurer på om den tiden kan holde, sier Håvard Bentdal Ingvaldsen og kikker opp mot storskjermen.
-Lurer på om den tiden kan holde, sier Håvard Bentdal Ingvaldsen og kikker opp mot storskjermen.

Håvard Bentdal Ingvaldsen fra Moelv på Hedmarken i Norge var i en VM-finale!

-Hvis noen hadde sagt til meg før denne sesongen at jeg skulle nå en VM-finale, hadde jeg ledd, sa Håvard i møte med norske pressefolk etter løpet. Uten at noen ville innrømme det, er jeg rimelig overbevist om at de fleste delte mine følelser.

-Det var ganske nervepirrende å sitte der og vente, men jeg var så sliten at jeg hadde mer enn nok med å puste, fortsatte modølen. Han kan trøste seg med at det var flere som var slitne av den mentale påkjenningen. Men pytt, pytt: Norge har nemlig fått en 20 åring som har klatret opp i verdenseliten i syreøvelsen 400 meter. Som er VM-finalist. Han har oppnådd mye mer enn noen kan forvente.

-Nå kan du slippe ned skuldrene, Håvard. Ingen forventer verken seier eller medalje.

Men jeg ville ikke bli forundret over at han kan få fullklaff. For jeg følte nemlig at løpet i semifinalen(44.70 til tross) var preget av litt høye skuldre og store forventninger. Derfor enda en beskjed til modølen:

-Håvard: hele Norge heier på deg. Vi er fornøyd uansett fordi vi vet at vi vil se store ting fra deg i årene som kommer. Og takk for det.

Hør intervjuet med finalisten og mange flere i morgendagens God Morgen Budapest på Radio-E fra 07.30-09.00.

Powered by Labrador CMS