Amerikanske myndigheter slapp dette bildet for noen måneder siden.
Amerikanske myndigheter slapp dette bildet for noen måneder siden.

Tror du på UFO? Vel, det gjør Nasa

Publisert

Har du noengang sett et rart, flyvende objekt på himmelen som du ikke kan forklare? Eller tror du på UFO? Vel, det ser Nasa ut til å gjøre.

Den amerikanske romfartsorganisasjonen Nasa ansetter forskere for å undersøke uidentifiserte flygende objekter, også kjent som UFO-er.

Prosjektet starter tidlig i høst og vil pågå i rundt ni måneder. Forskerne skal identifisere tilgjengelige data, hvordan data kan samles inn i fremtiden, og hvordan Nasa kan analysere funnene for å prøve å øke den vitenskapelige forståelsen av fenomenet.

– I løpet av tiårene har Nasa svart på utfordringen om å se på noen av de merkeligste mysteriene vi vet om, og dette er ikke noe annerledes, sier Daniel Evans, Nasa-forskeren som er ansvarlig for å koordinere arbeidet.

Nå vil amerikanske myndigheter finne ut hva blant annet dette er.
Nå vil amerikanske myndigheter finne ut hva blant annet dette er.

Mens Nasa-sonder og rovere søker etter fossiler fra eldgamle mikrober i solsystemet, og astronomene leter etter tegn på intelligent liv på fjerne planeter, er dette første gang organisasjonen vil undersøke uforklarlige fenomener i jordas atmosfære.

Med sin tilgang til et bredt spekter av vitenskapelige verktøy er Nasa godt utstyrt til ikke bare for å avmystifisere og utdype forståelsen av UFO-er, men også for å finne måter å dempe fenomenet på. Det er en viktig del av mandatet for å sikre flysikkerheten, sier Nasas forskersjef Thomas Zurbuchen.

Powered by Labrador CMS