Mathias Lilleheim er en av Skandinavias største profiler inne fluefiske.
Mathias Lilleheim er en av Skandinavias største profiler inne fluefiske.

TV-serie om fluefiske på e-tv.no

Opptak og Live-sendinger fra områdene rundt Gamlestølen neste uke

Publisert Sist oppdatert

Mathias Lilleheim regnes som en av de aller fremste spesialistene på fluefiske i Skandinavia. Neste uke tar han med seg fluefiskeutstyret til Gamlestølen på Synnfjell for å lage fiskeprogrammer for e-tv.no.

-Dette blir spennende, sier Mathias som kom inn i fluefiske ved en tilfeldighet. Etter endt utdannelse ved Norges idrettshøyskole begynte han å jobbe med biomekanikk og styrketrening på Olympiatoppens toppidretts-senter. Mange idrettsutøvere har hatt god fremgang under Mathias sine kyndige hender, deriblant Therese Johaug som benyttet hans kompetanse for å bygge større styrke. Etter at hun begynte med det, ble hun suveren i langrennssporten.

Tilfeldighet

Tilfeldigvis ble Mathias spurt om han kunne trene casting-landslaget. Etter å ha analysert bevegelsene og musklene de måtte bruke for å komme seg opp i verdenstoppen, begynte han å fatte store interesse for fluedelen av casting-sporten. Dette er snart 30 år siden.

Nå er Mathias frittstående konsulent innenfor idrett og fluefiske. Han flyttet hjem til Stryn for å dyrke hobbyen. Nå kan dere, ved å følge serien på e-tv.no, få nyttige innspill i fluefiske. Og fiskesesongen er slettes ikke over.

Kjell Bergum, grunneier på Gamlestølen, gleder seg til Fiskaften med lokale råvarer lørdag 3.september på Fjellstogo, hans egen restaurant i fjellheimen.
Kjell Bergum, grunneier på Gamlestølen, gleder seg til Fiskaften med lokale råvarer lørdag 3.september på Fjellstogo, hans egen restaurant i fjellheimen.

Mye bra fiske om høsten

-Det er mye bra fiske med flue ut over høsten. Kjell Bergum, grunneieren på Gamlestølen, har sagt at han skal vise oss mange fine vann og elver. Dette blir spennende. Jeg har aldri fisket i disse områdene før, forteller Mathias. Som også vil få en del kjente folk på besøk den uken han er der. Blant annet skal Pål Anders Ullevålseter være med en av dagene samt en kjent norsk politiker som skal komme seg ut av godstolen i Oslo.

Fiskeaften

-Vi ser frem til å få Mathias på besøk. Vi har nydelige områder med fine fiskevann. Jeg skal også ta han med ned i elva i Etndedalen også. Elva heter Etna - og der vet vi at det er mye fisk, sier Kjell Bergum. I denne forbindelse byr Gamlestølen og restauranten Fjellstogo på fiskeaften med lokale fiskeretter lørdag 3.september.

-Med så mange gode råvarer som vi kan by på her i lokaldistriktet, skulle det bare mangle at vårt fantastiske kjøkken ikke skulle innby til fiskeaften, sier Kjell.

Opptakene begynner mandag 29.august og varer frem til lørdag 3 september. I løpet av uken vil det komme mange Live-oppdateringer på sosiale medier. De ferdige episodene blir vist hver dag fra mandag 5 september.

Powered by Labrador CMS