Erling Braut Haaland scorer under fotballkampen i Nations League mellom Norge - Sverige på Ullevaal Stadion i Oslo. Sveriges spiller Hjalmar Ekdal (under).
Erling Braut Haaland scorer under fotballkampen i Nations League mellom Norge - Sverige på Ullevaal Stadion i Oslo. Sveriges spiller Hjalmar Ekdal (under).

Evensen: Dette er "ALT FOR NORGE" i praksis

10 poeng på fire kamper og to seire over Sverige

Publisert

Solbakken og Haaland. Vinneroppskrift. 10 poeng på fire kamper. Drømmesituasjon. Dette lover bra for nasjonalfølsen. Norge-Sverige: 3-2.

Hva skjedde? Solbakken skjønte at Sverige slet bak men var sterke foran. Derfor bygde han opp angrepsspillet med mange pasninger for på den måten å svekke svenskeforsvarets formasjon. Ståle visste at en kontring kunne bli farlig med dyktige svensker. Og det var det eneste som førte til at svenskene fikk to i goalen. Det siste målet fullstendig unødvendig, men slikt skjer.

Det er glemt nå. Vi har slått erkefienden Sverige i to kamper både borte og hjemme.

Jeg kjenner i det norske laget igjen. Det er en stå-på vilje som er unik i den røde landslagstrøya. Spillerne gir seg ikke på «køl-svarte-livet». Innsats. Energi. Og et Ullevål i 17.mai stemning.

En ting er Haaland, Ødegaard og de andre norske spillerne. Men jeg er overbevist om at dette er Ståle Solbakkens fortjeneste i måten han oppmuntrer og leder kampene på. Han tok ut både Haaland og Ødegaard på slutten. Og inn kom friske bein. Suveren kampledelse.

Vi har sett bilder fra garderoben både før, under og etter kamper. Solbakkens energi, smilet, gleden over å spille fotball – og ikke minst stoltheten av å spille med flagget på brystkassa, skriker mot oss.

Dette er «ALT FOR NORGE» i praksis.

Og det beste av alt: dette kan bli enda bedre. Gratulerer. Hurra. Fantastisk. Jaaaaaaa!!!

Powered by Labrador CMS