Klare paralleller mellom Casper Ruud og Jacob Ingebrigtsen, hevder e-tv´s redaktør, Lasse Olsrud Evensen
Klare paralleller mellom Casper Ruud og Jacob Ingebrigtsen, hevder e-tv´s redaktør, Lasse Olsrud Evensen

EVENSEN: Klare paralleller mellom Casper og Jacob

Publisert Sist oppdatert

Hva har skjedd med Casper Ruud? En ting er at han har vært en veldig lovende tennisspiller i mange år, men dette overgår de villeste fantasier. Jeg tror at fremgangen ligger på først og fremst på det mentale. Han vet at han er god nok – og tror på det.Det er norsk idrettshistorie som blir skrevet på grusen i Paris. Vi kan trekke paralleller til løperfenomenet Jacob Ingebrigtsen.

At en nordmann skulle spille finale i French Ope hadde jeg ikke trodd for bare noen uker siden. At det skjer, er derimot noe som gleder meg stort. Ruud er en helstøpt og fantastisk spiller som utstråler noe urnorsk. Og her ser vi nok et eksempel på en idrettspappa på tribunen som har gitt alt for sønnens suksess. Christian Ruud var selv en habil spiller, men aldri på sønnens nivå. Jeg trekker en klar parallell i Gjert Ingebrigsten og hans tre løpersønner. Det var ikke mange som trodde at det å slå kenyanske løperfenomener for en hvit nordmann fra Sandnes var mulig.

Gjert fortalt meg hva han sa til Jacob før OL finalen. -Du må tro på at du skal vinne, sa han.

Jacob svarte: -Jeg tror ikke jeg skal vinne, jeg vet det.

Det er lett å trekke paralleller mellom Casper Ruud og Jacob Ingebrigtsen. Han har, som Jacob, holdt på med trening og utvikling siden han var en liten gutt. Begge trent og fulgt opp av pappa. Allerede som 23-åring er Casper ekstremt erfaren etter hundretalls kamper – de fleste på høyere og høyere nivå. Det samme er Jacob – i en alder av 21 år. Når yngstemann Ruud går på banen – og tenker på at han spiller tredje runde, får han roen. All erfaring viser at overtenning ikke fungerer i idrett på høyt plan.

Nå skal han ut mot sitt store idol, Rafael Nadal. Ikke bare har han vært et idol men også en læremester for Casper. Det store spørsmålet er: Vil Casper beholde roen? Vil han kontrollere følelsene når han ser idolet på den andre banehalvdelen? Eller er det Nadal som er livredd for å tape mot en «youngster» fra Norge?

Uansett: Casper Ruud har skrevet idrettshistorie. Dette er en av de aller beste idrettsprestasjonene av en nordmann på lenge. Jeg sier ikke den beste, men langt, langt der oppe.

Powered by Labrador CMS