Cristiano Ronaldo fikk masse å juble for da han scoret hattrick og sikret Manchester United 3-2 over Tottenham. Foto: Rui Vieira / AP / NTB

Cristiano Ronaldo scoret hattrick for Manchester United og ble den mestscorede i fotballhistorien

Publisert

Cristiano Ronaldo scoret hattrick da Manchester United vant 3-2 over Tottenham lørdag. Ronaldo er dermed den mestscorende spilleren i fotballhistorien.

Målene til Ronaldo gjør at han står med 807 scoringer totalt i karrieren, og går forbi tsjekkeren Josef Bican på listen over tidenes mestscorende profesjonelle fotballspillere. Bican står med 805 mål ifølge Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) og ble passert ved Ronaldos andre mål.

Også Manchester United omtalte Ronaldo på  Twitter som tidenes mestscorende etter hans andre mål mot Tottenham.

Selv om det andre målet gjorde ham historisk, var det portugiserens første som vil huskes best fra Premier League-oppgjøret. Ronaldo klemte til fra over 20 meter før ballen suste i nettet.

Tottenham utlignet på straffe fra Harry Kane etter 35 minutter, men så scoret Ronaldo sitt 806. mål i karrieren like etter.

Etter 72 minutter sendte Harry Maguire ballen i eget nett, men ti minutter senere stanget Ronaldo inn vinnermålet etter en corner. Like etter ble han byttet ut til stående applaus.

Manchester United går opp på 4.-plass, men har bare to poeng ned til Arsenal på 5.-plass, som har fire kamper til gode på «de røde djevlene». Tottenham er fem poeng bak United, med to kamper mindre spilt.Tilbake med et smell

Bruno Fernandes måtte stå over lørdagens oppgjør mot Spurs grunnet sykdom, men i portugiserens fravær sto landsmannen Ronaldo fram.

37-åringen var ikke med da United røk 1-4 for byrival Manchester City sist helg. Det skyldtes en hofteskade, ifølge manager Ralf Rangnick. Portugiseren hadde i tillegg slitt med å finne nettmaskene i 2022. Det hadde han kun greid én gang på de siste ti kampene før lørdagens oppgjør.

Etter tolv minutter mot Spurs ble det endelig nettsus igjen for den portugisiske storscoreren, med skuddet som gikk som et prosjektil i nettet bak Tottenham-keeper Hugo Lloris.

Utligningen til Kane kom da engelskmannen fikk sjansen fra straffemerket etter at et innlegg fra Dejan Kulusevski traff hånden til Alex Telles. Fra elleve meter var Kane sikker, men United slo umiddelbart tilbake.

Etter 38 minutter scoret portugiseren på velkjent vis, med en avslutning på førstetouch fra kort hold etter framspill av Jadon Sancho.Matchvinner etter selvmål

Seieren var langt fra sikret for Manchester United, i en kamp som bølget fram og tilbake med sjanser til begge lag. Tottenham fikk den første gode muligheten etter hvilen da Son Heung-min skjøt utenfor fra god posisjon etter en times spill.

Tolv minutter senere var lagene like langt igjen. Maguire prøvde å avverge et farlig innlegg fra Sergio Reguilón, men den engelske landslagsstopperen satte i stedet ballen i eget nett.

Tottenham var det førende laget etter pause, men etter 77 minutter fikk Ronaldo en mulighet til å sikre hattrick. Forsøket fra portugiseren ble for svakt.

Avslutningen fem minutter senere var alt annet enn svak. Portugiseren viste fram nesten hele repertoaret av scoringer som har gjort ham til tidenes mestscorende, da han raget høyest på en corner og dundret inn 3-2 med hodet.