Liverpool's Diogo Jota, center, celebrates with his teammate Fabinho, left, after scoring his side's opening goal during the English Premier League soccer match between Liverpool and Leicester City at Anfield stadium in Liverpool, England, Thursday, Feb. 10, 2022. (AP Photo/Jon Super)
Liverpool's Diogo Jota, center, celebrates with his teammate Fabinho, left, after scoring his side's opening goal during the English Premier League soccer match between Liverpool and Leicester City at Anfield stadium in Liverpool, England, Thursday, Feb. 10, 2022. (AP Photo/Jon Super)

Jota helten da Liverpool vant igjen

Publisert

Leicester-keeper Kasper Schmeichel var i det vanskelige hjørnet, men to mål av Diego Jota fikset 2-0-seier og tre nye poeng til Liverpool i Premier League.

Seieren gjør at Anfield-laget er fire poeng foran tabelltreer Chelsea, mens avstanden opp til serieleder Manchester City er på ni poeng. Liverpool har én kamp til gode på tabellnaboene.

Jota ble den store forskjellen på lagene i torsdagens kamp. Portugiseren satte inn en retur etter en corner i det 34. minuttet, mens han scoret igjen på tampen etter at Schmeichel hadde stoppet det meste.

– Jeg ønsker å komme i de avgjørende posisjonene, og jeg var heldig som klarte det i dag. Det er viktig å score først, for det gir oss mer selvtillit. Det var som vanlig ikke enkelt, men vi klarte å drepe kampen til slutt, sa Jota til BT Sports etter kampen.

Mohamed Salah måtte nøye seg med et innhopp, men han så slett ikke sliten ut etter å ha vært i afrikamesterskapet i fire uker. Lynvingen skaffet laget flere sjanser, og han traff tverrliggeren i tillegg til å bomme to ganger alene med Schmeichel.Blekt Leicester

Liverpool dominerte kampen, særlig etter pause. Leicester hadde et par brukbare muligheter det første kvarteret, men etter at vertene tok ledelsen, hadde bortelaget lite å stille opp med.

Brendan Rodgers' mannskap har vist ustabil form og ligger nede på 12.-plassen i Premier League.

Jota ble avgjørende med sitt 11. og 12. ligamål for sesongen. Salah har scoret 16 ganger, og de to ligger øverst på toppscorerlisten i ligaen.

Torsdag debuterte nyervervelsen Luis Diaz på venstrekanten for rødtrøyene, og han gjorde seg slett ikke bort. Partnerskapet mellom ham og venstreback Andy Robertson ser ut til å fungere fra start.

– Spansken min er ikke så bra, men vi fikk det til å fungere i dag. Vi har valgmuligheter, og det er veldig viktig, sa Robertson.Arsenal vant med ti mann

Arsenal er for fullt med i kampen om 4.-plassen i ligaen, og torsdag hentet Martin Ødegaard og lagkameratene hjem en sliteseier borte mot Wolverhampton.

Bortelaget var best før pause, men havnet i trøbbel da Gabriel Martinelli ble utvist på oppsiktsvekkende vise. Han pådro seg gult kort i to ulike situasjoner i løpet av fem sekunder, og dermed fikk han marsjordre av dommeren.

Wolverhampton satte ballen i mål på det påfølgende frisparket, men scoringen ble korrekt annullert for offside.

Det eneste målet scoret Arsenal-midtstopper Gabriel midt i første omgang. Han fikk tåen på ballen etter en corner Wolves ikke klarte å klarere.

Ødegaard spilte 68 minutter for gjestene.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS