Brentford goalkeeper David Raya, center, fails to stop Arsenal's Emile Smith Rowe, left, from scoring during the English Premier League soccer match between Arsenal and Brentford at the Emirates Stadium, London, Saturday, Feb. 19, 2022. (John Walton/PA via AP)

Ødegaard vant Premier League-duellen mot landslagskompis Ajer

Publisert

Emile Smith Rowe og Bukayo Saka scoret målene da Martin Ødegaard og Arsenal slo Brentford 2-1 i Premier League lørdag.

Ødegaard og lagkameratene fikk ingen enkel reise mot poengene i en kamp der Kristoffer Ajer spilte samtlige minutter i Brentfords forsvarsrekke.

Den første scoringen kom tre minutter etter pause. Da fant Smith Rowe tid og rom foran gjestenes mål, og avslutningen som fulgte var strålende. Ballen smøg seg inn i lengste hjørne.

Elleve minutter før full tid gjorde Thomas Partey forarbeidet da Bukayo Saka hamret inn 2-0. Ballen føk inn ved lengste stolpe etter skuddet fra distanse.

Rett i forveien hadde Martin Ødegaard hatt en kjempesjanse. Nordmannen kom alene med keeper, men Brentford-keeper David Raya fikk en hånd på avslutningen. Deretter fikk gjestene ryddet ballen unna.

Brentford reduserte ved Christian Nørgaard tre minutter på overtid. Dansken utnyttet kaos i Arsenal-forsvaret. Scoringen ble først annullert for offside, men VAR grep inn og godkjente den.

Arsenal kunne for øvrig tatt ledelsen rett før pause. Kun elleve minutter var spilt da Alexandre Lacazette trodde han hadde sendt hjemmelaget i ledelsen, men en marginal offside ga annullering.

Med seieren er Arsenal nummer seks på Premier League-tabellen, à poeng med West Ham på plassen foran. Ødegaard og co. har flere færre spilte kamper enn både byrivalen og ligafirer Manchester United. Brentford er nummer 14.