Manchester City's Jack Grealish og Erling Haaland jubler etter scoring mot Bayern M@unchen. Nå er Haaland meldt klar til Community Shields-kampen mot Liverpool
Manchester City's Jack Grealish og Erling Haaland jubler etter scoring mot Bayern M@unchen. Nå er Haaland meldt klar til Community Shields-kampen mot Liverpool

Klar mot Liverpool

Manchester City-manager Pep Guardiola melder Erling Braut Haaland klar til storkampen mot Liverpool.

De to dominerende klubbene i engelsk fotball møtes i Leicester lørdag. Det er forrige sesongs liga- og FA-cupvinner som spiller om Community Shield-trofeet.

Haaland er i rute foran sin første titteljakt etter overgangen fra Tyskland.

– Han er klar for å spille. Førsteinntrykket av ham som type, er veldig bra. Han er en morsom fyr. Han har tilpasset seg laget veldig bra, sa Guardiola på fredagens pressekonferanse i Manchester.

– Folk tror ikke det er viktig, men en god «vibe» i garderoben er viktigere enn noe vi kan si. Vi forsøker å bli kjent med ham og vise han på trening hva vi har gjort de tidligere sesongene. Så vil kvaliteten hans ta seg av resten, la han til.

Smårusk

Haaland har hatt litt småplager i sesongoppkjøringen. Det gjorde at han i forrige uke sto over Citys første testkamp, men få dager senere debuterte han med seiersmålet i 1-0-møtet med Bayern München.

– Han føler seg bra. Da jeg snakket med ham de siste dagene, sa han at han kjente litt, men han kan trene, spille bra og bevege seg, sa Guardiola om jærbuens helsestatus.

22-åringen ble kjøpt fra Borussia Dortmund i sommer for cirka 600 millioner kroner. Prisen ligger bare på cirka 60 prosent av Haalands antatte verdi og skyldes en klausul i kontrakten med den tyske klubben.

Viktig

Guardiola er godt fornøyd med det han har sett av Citys sommerkjøp.

– Følelsen er at de nye spillerne har kommet godt i gang. De er jordnære gutter.

– Hvor viktig er det at spillere som Kalvin Phillips og Haaland kommer inn og kjemper om et trofé allerede lørdag?

– Det gjelder ikke bare for dem, men for alle nye spillere. Det er en tittel også for oss. Det er bedre å starte (sesongen) med å vinne. Det er viktig for Manchester City, sa Guardiola.

Manchester City ble ligamester sist sesong med ett poengs margin til Liverpool. Eksperter flest spår at det meste vil handle om de to også det kommende året.

– For Liverpool og oss kommer kampen litt tidlig, men sånn er Community Shield. Vi må tilpasse oss, mener Guardiola før lørdagens startskudd på 2022/23-sesongen.

Powered by Labrador CMS