Landslagskaptein må passe på helsa

Maren Mjelde er en svært viktig spiller for kvinnelandslaget i fotball. I oppkjøringen til EM må hun finne balansen mellom å jage kampform og passe på kroppen.

– Formen jobber jeg med hver dag, og det går bedre og bedre. Jeg er avhengig av å trene fotball på dette nivået hver eneste dag for å komme meg i form, sa hun til NTB etter mandagens trening på Ullevaal.

Litt annerledes svarte hun på snakk om at det er nå oppkjøringen starter for alvor, med treninger hver dag.

– Jeg vet ikke om jeg skal trene hver eneste dag. Jeg skal ta vare på kroppen samtidig som jeg jakter formen. Vi har et godt opplegg og må bare stole på det vi gjør, sa hun.

Mjelde var ved siden av keeper Cecilie Fiskerstrand (ute av EM med korsbåndskade) den eneste som spilte hvert minutt da Norge kvalifiserte seg til EM. Nå er hun på vei tilbake etter en alvorlig skade som satte henne utenfor lenge, og som førte til at hun fikk svært begrenset spilletid for Chelsea sist sesong.

PÅ VEI

– Maren er på vei, men hun har fortsatt litt igjen. Hun trenger denne perioden for å komme i ordentlig kampform, og hun trenger begge oppkjøringskampene (mot New Zealand og Danmark). Så får vi se hvor lang spilletid hun kan få i de kampene. Hun har vært borte lenge, og selv om hun har vært i full trening med Chelsea har hun ikke spilt særlig mange kamper siden hun ble klar igjen, sier landslagssjef Martin Sjögren til NTB.

– Hun trenger en del kamper for å komme i kampform, men samtidig har Maren erfaring og «smartness» som ikke blir borte. Det tar henne ganske langt bare at hun er en klok spiller.

Da Mjelde kom inn til sin 151. landskamp i VM-kvalifiseringen mot Polen i april, var det hennes første kamp for Norge siden EM-billetten ble sikret med 1-0-seier i Wales i oktober 2020. Hun håper på mer spill i helgen.

FIN TEST

– Det blir en fin test hvis jeg får spille. Jeg kan trene så mye jeg vil, men det er noe helt annet å spille kamp og stå 90 minutter. Det er noe jeg ikke har gjort på veldig lang tid. Jeg håper jeg får kjenne på det lørdag og ta nye steg, sier hun.

Hun vil ikke legge for mye i at hun og Maria Thorisdottir var eneste stopperpar som ble prioritert mandag.

– Vi har spilt mye sammen før og har en god relasjon, så det hendler litt om å få den opp igjen. Så blir det kanskje andre konstellasjoner andre dager, sier hun.

Men Sjögren vil nok svært gjerne sende Mjelde på banen når det blir alvor på den engelske sørkysten i begynnelsen av juli.

NTB

Powered by Labrador CMS