Vi går mot en ny nedstegning. Jeg håper på en kjærlig Gud - dersom han finnes. Vær gode mot hverandre

Publisert

61 av 600 passasjerer fra Sør Afrika var smittet ved ankomst Nederland. Vi har fått en ny virusvariant som vi ikke aner konsekvensene av. Og midt oppe i alt dette har vi vaksinemotstandere og «menneskerettighets-forkjempere» som ikke forstår konsekvenser i sin egen verden av egoisme. Konklusjon: vi går mot en ny nedstigning.

Ja, jeg er forundret:

Jeg er forundret over at legemiddelindustrien og forskere hele tiden blir mistenkeliggjort for å ha helt andre hensikter enn å beskytte samt lege oss fra en virusvariant som tar liv – og som kan ta mange flere liv i år fremover. 

Ja, jeg er forundret:

Over at dette helvetes viruset kan kjøre vårt helsesystem ned, ja ikke bare i knestående, men fullstendig utslått og totalt utslitt. Hvor har myndighetene vært som har bygget ned vårt helsesystem istedenfor å bygge opp?

Ja, jeg er forundret:

Over at enkelte folk ikke forstår alvorlighetsgraden i det som skjer. Helt ærlig: om det er Kina, flaggermus, løsslupne laboratorier eller annet som har forårsaket dette, må vi, den vanlige mann og kvinne i gata, ha fokus på å gjøre det vi kan for å stoppe smitten i samfunnet. Fordi vi får ikke gjort noe med årsakene. Vi må bare beskytte oss for å beskytte andre.

Det gjør man ikke ved å nekte vaksiner, nekte munnbind, nekte det å holde avstand.

De fleste vet konsekvensene - som ikke bare er fysiske. De er enda mer vidtgående alle den tid vi ikke tåler at samfunnet vårt blir nedstengt en gang til. Vi har verken psyke eller økonomi til å bære det. Det vet regjeringen og våre styresmakter. Men har vi noe valg?

Jeg tror ikke det. 

Om vi får en lockdown før jul, tviler jeg på. På nyåret derimot, er det uungåelig dersom det fortsetter sånn som nå. Ikke minst fordi man har funnet en ny variant som man ikke vet hvor stammer fra, hvordan den fungerer og dødeligheten - pluss at de vaksinene vi allerede har, fungerer dårlig. Det kan se ut som at den nye varianten – eller mutasjonen om du vil - har oppstått i et land hvor vaksinegraden er veldig lav. Slik det ser ut nå, er Afrika det nye arnestedet for nye mutasjoner.

Burde ikke det siste fortelle oss noe? At nye mutasjoner oppstår i land med liten eller ingen vaksinasjonsgrad?

Her hjemme synes jeg vår nye regjering utad opptrer vakt. De skjønner konsekvensen av nedstengning, men de kvier seg. Støre kontra Solberg er den litt vaklende sjefen mot den veldig bestemte sjefen. Erna opptrådte med mye mer autoritet. Men Støre og hans team har ingen lett jobb. Solberg skulle hanskes med en befolkning som var i sjokk – og som var redde, men som hadde energi og overskudd til å takle det som kom.. Støre skal hanskes med en befolkning som er sliten, leie, ikke lenger så veldig redde – og som er villige til å tåle mye mer lidelse før nedstengning. 

Vi må forstå at Støre&Co har en mye mer vanskelig jobb enn det Solberg-regjeringen hadde.

Samtidig er det jo ikke god reklame for Solberg og FHI når Espen Nakstad plutselig sier at det å sprite hender ikke har så mye effekt og at FHI har visst det i over et år allerede. Hva mer vet de? Vet de mer om vaksiner, langtidsvirkninger, nye mutasjoner enn det de forteller? I etterkant er det lett å forstå at enkelte kan tvile på myndighetenes informasjonsutvelgelse og at konspirasjonsteorier oppstår.

Jeg skulle ønske jeg tar feil. At vi ikke trenger vaksiner, at vi ikke trenger smittevern og avstand mellom folk. At vi ikke trenger å stenge grenser. At det ikke finnes noen pandemi. At en foliehatt kan beskytte oss. At vi ikke trenger å være engstelige.

Det er bare det at fakta forteller en helt annen historie. Og at vi til slutt kanskje må sette vår lit til en Gud. Hvis han finnes. Hvis han vil. Finnes det en kjærlig Gud der et eller annet sted? Det er i så tilfelle tiden får å trå til nå.

Siden jeg ikke er Gud, har jeg kun en ting å si. Ta vare på hverandre. Nyt dine nærmeste. Livet er ingen selvfølgelighet. Det er ingen selvfølgelighet at de du er glad i, er der i morgen. 

Powered by Labrador CMS