Toppidrettssjef i Norges Friidrettsforbund Erlend Slokviker positiv foran VM i friidrett.
Toppidrettssjef i Norges Friidrettsforbund Erlend Slokviker positiv foran VM i friidrett.

Norge med flere medaljekandidater i friidretts-VM

Sportssjefen i friidrettsforbundet, Erlend Slokvik, er fornøyd med det han så under friidretts-NM i Stjørdal. Han peker spesielt på to medaljekandidater i VM.

Lørdag slettet Pål Haugen Lillefosse sin egen norske rekord i stav med et hopp på 5,86 meter. Han er nå alene tredje best i verden i år.

Noen timer tidligere hadde Eivind Henriksen kastet slegga 80,17. Det er det femte beste kastet i verden i år. Både Lillefosse og Henriksen sikret seg klare gull i sine respektive øvelser.

– Det er helt i verdensklasse og ville normalt sett gitt medalje i internasjonale mesterskap, sier Slokvik til NTB.

De to siste årene har 5,87 gitt bronse i stav i VM, mens Henriksens kast ville gitt sølv i VM og fjerdeplass i OL. Lillefosse forsøkte seg på 5,90 da seieren var sikret, men det ble akkurat for tøft for ham. Han ga seg etter ett forsøk.

Eivind Prestegård Henriksen fra IK Tjalve under slegge i NM i friidrett på Øverlands Minde friidrettsbane i Stjørdal.
Eivind Prestegård Henriksen fra IK Tjalve under slegge i NM i friidrett på Øverlands Minde friidrettsbane i Stjørdal.

MEDALJEKANDIDATER

Slokvik tror prestasjonene i NM lover godt foran mesterskapssommeren som starter med VM i amerikanske Eugene om rett under tre uker. Der stiller Norge med mål om to medaljer.

– Hopper de 5,86 og går over i første forsøk, så er det normalt sett en medalje. Vi har i hvert fall ha en del medaljekandidater for å ta medaljer. Det er ikke alle som går inn.

I tillegg er brødreparet Sondre og Simen Guttormsen oppe i verdenstoppen.

Warholm og Ingebrigtsen

Skal det bli to norske VM-medaljer kan det imidlertid bli avgjørende at Karsten Warholm blir frisk etter sin lårskade. Slokvik sier at det ser bra ut for den regjerende OL- og VM-vinneren.

– Det er en sannsynlighet for det. Det går bra og riktig vei. De følger planen og progresjonen. Per dags dato ser det ut til at han rekker det. Det er i rute, sier Slokvik.

Jakob Ingebrigtsen er også en klar medaljekandidat foran VM. Han prioriterte høydetrening over NM i år.

Pål Haugen Lillefosse fra Fana IL under NM i friidrett på Øverlands Minde friidrettsbane i Stjørdal.
Pål Haugen Lillefosse fra Fana IL under NM i friidrett på Øverlands Minde friidrettsbane i Stjørdal.

FLERE TIL VM?

Slokvik opplyser at Norges VM-tropp trolig blir på 16-18 utøvere, og at det er flere som er i diskusjonen om å bli tatt ut etter NM-prestasjonene.

– Det var to stykker lørdag som presterte slik at de antakeligvis er inne til VM. Thomas Mardal, som ble nummer to i slegge, og Tom Erling Kårbø, som vant 3000 meter hinder. Sånn som det er ut nå, så er de inne, sier sportssjefen og legger til:

– Det er ikke helt sikkert, men de gjorde i hvert fall gode prestasjoner.

Mardal ble nummer to med et kast på 72,95, mens Kårbø vant 3000-meteren på tiden 8.31,13. I tillegg er Slokvik «ganske sikker» på at Markus Thomsen (kule) får en plass i VM.

Powered by Labrador CMS