Nunez går til Liverpool

Publisert

Benfica bekrefter at de har inngått en avtale med Liverpool om en overgang for Darwin Núñez (22). Kjøpssummen kan til slutt stige til 100 millioner euro.

Den portugisiske klubben opplyser om avtalen på sine nettsider. Der skriver de videre at Núñez vil koste Premier League-klubben 75 millioner euro og at summen kan nå 100 millioner euro i forbindelse med prestasjonsbaserte bonuser. Det tilsvarer rett over 1 milliard kroner.

Det vil i så fall slå overgangsrekorden til Liverpool, som kjøpte Virgil van Dijk for nærmere 900 millioner kroner fra Southampton i 2018.

Den uruguayanske spissen skriver høyst trolig under på en seksårskontrakt med Merseyside-klubben. Det er ventet at Liverpool bekrefter overgangen i løpet av kort tid.

22-åringen fikk sitt definitive gjennombrudd sist sesong med 34 mål på 41 kamper for Benfica. Seks av dem kom i mesterligaen, deriblant et mål i hvert oppgjør av kvartfinalen mot nettopp Liverpool.

Núñez er ventet å være en direkte erstatter for Sadio Mané, som ønsker seg nye utfordringer etter seks sesonger i Liverpool. Bayern München er favoritten til å sikre seg Mané, noe som kan gjøre tyskerne mer villig til å selge Robert Lewandowski til Barcelona.

I likhet med Mané kan Núñez spille både midtspiss og venstreving.

Powered by Labrador CMS