Storefjell Høyfjellshotel, Golsfjellet.
Storefjell Høyfjellshotel, Golsfjellet.

Ny rekord for overnattinger i Norge

Aldri før har så mange nordmenn overnattet ved de norske overnattingsvirksomhetene i en mai måned. Økningen fra i fjor er 88 prosent.

Det var om lag 2,9 millioner overnattinger ved kommersielle overnattingsvirksomheter i mai 2022. Det var 816.000 flere norske overnattinger enn mai i fjor. De utenlandske overnattingene økte med 561.000 i samme periode, melder Statistisk sentralbyrå (SSB).

– Etter to år med restriksjoner tilknyttet reising, ser vi nå at nivået på overnattinger er tilbake til nivået før pandemien. Sammenlignet med mai 2019, var det i år flere norske overnattinger, og en kraftig økning i de utenlandske overnattingene, sier seniorrådgiver Sindre Torgals i SSB.

På hotellene var det nesten 2 millioner overnattinger i mai i år, og nordmenn sto for nesten 1,6 millioner av disse. Sammenlignet med mai 2021 er det en økning på hele 122 prosent for de norske overnattingene.

– Antallet norske hotellovernattinger er det høyeste tallet som SSB har målt for mai måned sia oppstarten av statistikken tilbake i 1985, sier Torgals.

Det var om lag 376.000 utenlandske overnattinger ved hotellene i mai, en økning på 299.000

NTB

Powered by Labrador CMS