Marte Bjerkrheim Furnee fra Asker Skøyteklubb ant allround-NM på skøyter i Sørmarka arena i Stavanger i dag. (Foto: Lasse Olsrud Evensen)
Marte Bjerkrheim Furnee fra Asker Skøyteklubb ant allround-NM på skøyter i Sørmarka arena i Stavanger i dag. (Foto: Lasse Olsrud Evensen)

Marte Bjerkrheim Furnee fra Asker skøyteklubb ble norsk mester i allround for kvinner foran Aurora Løvås

Publisert

STAVANGER/SØRMARKA ARENA. Etter en veldig god 5000 meter i siste par, avgjorde Marte Bjerkrheim Furnee sammenlagtseieren til sin fordel i samløp med Aurora Løvås fra Nord Odal som ledet etter tre løp,

Furnee gikk et veldig godt løp og vant både 5000 meteren med nye personlig rekord på 7.45. 49 samtidig som hun gikk til topps sammendraget i allround NM på skøyter med poengsummen 175.549. Hun får derfor både kongepokal og laurbærkrans.

Marte Bjerkrheim Furnee kommer fra Asker Skøyteklubb og er en av de kommende skøytestjernene i Norge. Ungjenta fra Asker er en av flere jenter som har skapt en skøyterevolusjon i Norge blant kvinner - Iike minst takket være at samtlige har mange følgere på sosiale medier.

-Dette var morsomt. jeg er veldig godt fornøyd med avslutningen her, sier Furnee til e-tv.

Tidsmessig hadde hun passeringstiden til Victoria elite Sætersdal fra Bergen Skøyteklubb å gå på. Sætersdalgikk på 7.49.49 i et foregående par. Med det ble Victoria nummer to på distansen og tok tredjeplassen i sammendraget. Aurora Løvås, som ledet etter tre distanser, ble nummer to sammenlagt med poengsummen 175.832.

Powered by Labrador CMS