EVENSEN: NORGE STERKT SVEKKET ETTER HAALAND-FORFALL

Ståle Solbakken mister sin verdens stjerne.
Ståle Solbakken mister sin verdens stjerne.

Ståle og norge har en redningsmann

Publisert Sist oppdatert

At Erling Braut Haaland uteblir fra det norske landslaget i EM-kvalifisering mot Spania og Georigia har selvfølgelig stor påvirkning på det norske landslaget, både fysisk og psykisk. Laget blir sterkt svekket fordi ingen av de andre norske angrepsspillerne når Haaland opp til anklene. Og det gir motstanderne en psykisk boost når de vet at scoringsdemonen er borte. Men Norge har en redningsmann. Han snakket ingen om på dagens pressekonferanse med Ståle Solbakken.

At et Norge uten Haaland er svekket er kanskje ikke noen nyhet for deg? Selvfølgelig ikke. Alle forstår konsekvensene for et landslag uten Erling enten man har peiling på fotball eller ikke. Imidlertid skulle jeg likt å være flue på veggen da avgjørelsen ble tatt i går kveld.

-Han var sterkt preget og deprimert da jeg snakket med han klokka 12 i går kveld. Sa landslagstrener Ståle Solbakken på pressekonferansen i dag. Og la til at han ikke skal ta navnet Erling Braut Haaland i sin munn etter pressekonferansen - eller vil ha spørsmål om han i de neste 11 dagene.

TROR IKKE PÅ HAN

Tja. Vel. Det tror jeg rett og slett ikke noe på. For om Ståle nekter å snakke om han, må han tenke desto mer på City-spilleren de neste dagene. Det er nemlig slik at alle planer og strategier må tas med utgangspunkt i nettopp Haaland enten han er der eller ikke. Først plan A. Nå plan B.

Så hva kan de gjør da, Brynhildsen, Thorstvedt, Larsen og Sørloth? Jo, de kan gjøre så godt de kan vel vitende om at der de ikke scorer hadde Haaland puttet. Så enkelt? Så hjerterått? Ja, fordi vi snakker om verdens beste spiss akkurat nå.

REDNINGSMANNEN

I kampen mot Spania har Ståle Solbakken sagt at Spania kommer til å dominere med ballen. Det tror jeg på. Men vi har en spiller som det ikke snakkes om – og som det nå må satses alt på: Martin Ødegaard. Det forundrer meg at ingen nevner Martin på pressekonferansen. Han er nemlig av engelske eksperter kåret til kanskje den beste midtbanespilleren i PL.

Her ligger nøkkelen til norsk suksess: Arsenal og landslagets ubestridte kaptein, Martin Ødegaard.

Hvis han har dagen, formen og får støtte i resten av laget, kan Martin avgjøre. Ikke bare har han scoret en mengde mål denne sesongen, men han er en tilrettelegger av rang. Siden han ble kjøpt av Real Madrid som 16-åring, har han (selvfølgelig) blitt en spiller i verdenstoppen. Martin har utviklet noe jeg personlig trodde skulle bli hans store problem: hurtigheten. Ikke det at han er av de raskeste uten på banen, men fra å slite med topphastighet i løpingen har han forbedret seg såpass mye at det ikke lenger er et problem. Dermed kom resultatene fordi spilleforståelsen, teknikken og overblikket har alltid vært der. Når han samtidig er blitt en mer fremspillende fotballspiller som ikke lenger slår pasninger bakover for å sikre, er han tilnærmet komplett.

Påstand: klaffer det for Ødegaard vil det mest sannsynlig klaffe for det norske landslaget.

Powered by Labrador CMS