Russiske Aeroflot-fly på Oslo lufthavn Gardermoen. Arkivfoto: Jon Olav Nesvold / NTB

Therese Johaug vant sekundstrid i Lahti

Publisert

Therese Johaug sikret seieren i 10 kilometer klassisk i verdenscupen i finske Lahti søndag. Hun slo Natalja Neprjajeva med 1,1 sekunder.

Johaug satte i et høyt tempo fra start, og vant med en tåspiss på russiske Natalja Neprjajeva. Johaug startet tredje sist i intervallstarten, og hun kunne dermed gå løpet med gode sekunderinger hele veien. Midtveis ledet hun med 9,6 sekunder, et forsprang hun ikke ga fra seg.

Hun vant til slutt med 1,1 sekunder til Neprjajeva. Krista Pärmäkoski fullførte pallen med sin tredjeplass på hjemmebane.

Johaugs svenske rival, Frida Karlsson, var tilbake i sporet i Lahti etter et svakt OL, men det ble ingen superduell slik det har vært hittil i verdenscupsesongen. Hun var i mål utenfor topp ti.

Heidi Weng gikk sitt første verdenscuprenn etter koronasykdommen som gjorde at OL ble spolert. Hun tapte tid i store deler av sitt løp, og endte et stykke bak.

Hedda Østberg Amundsen, Margrethe Bergane, Lotta Udnes Weng, Silje Theodorsen havnet alle også et stykke bak på resultatlisten.

Marte Skaanes stilte ikke til start etter å ha pådratt seg en lyskestrekk.