Red Bull´s Max Verstappen vant i Hungarian Formula One Grand Prix på Hungaroring-banen nær Budapest, Hungary,
Red Bull´s Max Verstappen vant i Hungarian Formula One Grand Prix på Hungaroring-banen nær Budapest, Hungary,

Verstappen overlegen. Hamilton ble toer

Verstappen overlegen i Ungarns Grand Prix – erkerival Hamilton ble toer.

Max Verstappen var suveren da han kjørte seg opp ni plasser på våt bane i Budapest og vant Ungarns Grand Prix søndag. Lewis Hamilton ble toer, 10 sekunder bak.

Hamiltons lagkamerat i Mercedes, George Russell, tok 3.-plassen da Red Bull-føreren tok sin fjerde seier i år.

Russell tok en sensasjonell seier i kvalifiseringen lørdag og fikk dermed beste startspor da førerne skulle tilbakelegge 70 runder på den 4,3 kilometer lange Hungaroring-banen.

Første del av løpet ble preget av offensiv kjøring fra de store profilene Verstappen og Hamilton. Sistnevnte vant i 2018, 2019 og 2020 og har rekorden med åtte seirer i Ungarn. Men etter 32 runder hadde ingen av dem klart å ta igjen ledende Russell.

Så dukket Charles Leclerc opp og passerte 24-åringen. Regnet hadde fra start truet løpet, og halvveis kom de første dråpene. Det taklet Verstappen best. Han kjørte seg opp åtte plasser til toer, til tross for en snurr med bilen. Samtidig fikk Leclerc trøbbel med dekkene og måtte inn til depotet.

– Har Ferrari bommet på strategi igjen, har de dummet seg ut med dekkene igjen, spurte Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen.

Med drøyt 20 runder igjen var det klart at det kom til å bli en kamp mellom Verstappen, Russel og Hamilton, men nederlenderen ble for sterk.

Powered by Labrador CMS