OL-bronse til Solevåg i slalåmrennet – Kristoffersen like utenfor pallplass

Publisert

Sebastian Foss Solevåg tok bronsen i slalåmrennet i OL. Franske Clément Noël vant etter en superomgang, mens Henrik Kristoffersen ble firer.

Clément Noël lå på 6.-plass etter første omgang og kjørte inn til soleklar ledelse. Franskmannen kjørte lynraskt i finalen og kom inn til bestetid i omgangen. Det holdt til gull foran Johannes Strolz.

Solevåg lå som nummer tre etter første omgang og kom inn 70 hundredeler bak Noel. Han fulgte opp VM-gullet fra i fjor med en OL-medalje i Beijing.

Kristoffersen ledet etter første omgang i OL i 2018, men kjørte ut i finalen og fikk medaljehåpet knust. Nå lå han som nummer to og slapp å kjøre ut som sistemann da det skulle avgjøres. 

Kristoffersen gikk knallhardt ut fra start, men tapte mer nedover i løypa. I mål var han 9 hundredeler bak Solevåg på bronseplass. 

Atle Lie McGrath lå på 14.-plass, men holdt på å kjøre ut tidlig i finalen. Han klarte å tråkke seg opp til porten og sette utfor igjen, men konkurransen var ødelagt. Lucas Braathen kjørte ut i første omgang.

Powered by Labrador CMS