Schouten vant kvinnenes fellesstart på skøyter
Schouten vant kvinnenes fellesstart på skøyter

Schouten vant kvinnenes fellesstart på skøyter

Publisert

Irene Schouten vant kvinnenes fellesstart på skøyter med en uimotståelig spurt. Canadiske Ivanie Blondin ledet inn på oppløpet, men nederlenderen suste forbi.

Schouten kunne juble for sitt tredje gull i Beijing-lekene. Hun avsluttet en ny nederlandsk medaljefest i skøytehallen. Det endte med seks gull, fire sølv og to bronse. I tillegg fikk Nederland to gull, en sølv og en bronse i kortbaneløp.

Blondin måtte nøye seg med sølv på fellesstarten, mens italienske Francesca Lollobrigida tok bronse.

Den tyske superveteranen Claudia Pechstein gikk inn til 9.-plass tre dager før hun fyller 50 år. Hun ledet fire runder før mål i finalen.

Nederlandske Marijke Groenewoud falt både i semifinalen og finalen. Hun kjempet seg tilbake til femteplass i sitt semifinaleheat og til 12.-plass i finalen.

Begge de norske kvinnene ble utslått i semifinalen.

Utslått

Sofie Karoline Haugen og Marit Fjellanger Bøhm ble utslått i hvert sitt semifinaleheat. Haugen ble hektet av mot slutten av den første semifinalen og gikk i mål på 12.-plass. Bøhm kom inn til 13.-plass i det andre. De åtte beste i hvert heat ble finaleklare.

– Fysisk gikk det bra, men jeg fikk ikke plass. Det er en annerledes måte å gå, og jeg sliter med å finne plassen min og gå ordentlig på skøyter, sa Bøhm til Discovery.Nesten poeng

Hun var nær å ta et spurtpoeng underveis.

– Ikke at det ville hjulpet meg til finale, men det er OL, og da måtte jeg prøve, sa hun.

De norske var i godt selskap. Tittelforsvarer Nana Takagi fra Japan falt i siste sving av den siste semifinalen og ble også utslått.

Powered by Labrador CMS